F1 - NEWEY AZ LMP1 FELÉ KACSINTGAT, DE EGYELŐRE A RED BULL KÖTELÉKÉBEN MARAD

f1-february-barcelona-testing-2013-adrian-newey-red-bull-racing-chief-technical-officer.jpg

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey a Motorsport.com-nak elismerte, az Endurance Világbajnokság egy lehetőség lehet számára a jövőben, de kiemelte, egyelőre mindenképp a bikásoknál marad.

Adrian Newey szerves része volt a Red Bull négy világbajnoki címének 2010 és 2013 között, azonban az új hibridéra bevezetése óta a háttérbe vonult, és már nem veszi ki részét az autó tervezéséből olyan szinten, mint tette azt a győztes évek alatt. Mégpedig azért, mert ahogy már többször is megindokolta, nincs elég lehetősége a tervező mérnököknek, meg vannak kötve a kezeik a szigorú szabályok miatt, így nem tudja kihasználni kreativitását.

Azóta már többször pletykáltak arról, hogy Newey teljes szinten elhagyhatja a Forma-1-et, és átmehet az Endurance VB LMP1-es kategóriájának egyik gyári csapatához, ott ugyanis csak most kezd igazán kibontakozni a széria lényege, koncepciója, miszerint a világ legnagyobb autógyárai a saját általuk leggyorsabbnak és legversenyképesebbnek vélt technikai megoldásokkal versenyeznek. Ez elképesztően nagy szórást eredményez különböző márkák és csapatok technikai felszereltségében, így a brit mérnök ott sokkal jobban megmutathatná az egyébként már ismert rendkívüli tehetségét.

A Motorsport.com-nak pedig most el is ismerte, nem elképzelhetetlen, hogy egy nap csatlakozik valamelyik WEC-es gyártóhoz:

"Érdekes sorozatnak tűnik, mivel az LMP1-ben sokkal nagyobb a szabadság karosszéria téren, mint a Forma-1-ben, ezért elég vonzónak tűnik. A jövőben talán megfordulok ott is, de még nem most, az biztos." - fogalmazott a brit.

Neweyt arról is megkérdezték, a Red Bull-nál fejezi-e be F1-es pályafutását, ő pedig így felelt:

"Soha ne mondd, hogy soha, de élveztem a Red Bull-lal végzett munkát."

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr638211088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása