WEC - PETROV JÖVŐRE LMP2-ES CSAPATNÁL FOG VERSENYEZNI

f1-australian-gp-2011-podium-third-place-vitaly-petrov-lotus-renault-gp.jpg

A Renault és a Caterham F1-es csapatok korábbi orosz pilótája, Vitaly Petrov 2016-ban az Endurance VB-n fogja folytatni versenyzői pályafutását, az LMP2-es SMP Racingnél.

Vitaly Petrov 2010 és 2012 között három szezon húzott le a Forma-1-ben a Renault-nál és a Caterhamnél, a 2011-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj dobogóra is állhatott, azonban 2012 után kipottyant a Forma-1 körforgásából. 2014-ben a Német Túraautó Bajnokságban (DTM-ben) is szerencsét próbált, azonban a túraautók világában egyáltalán nem bizonyult jónak a 31 esztendős orosz, mivel rendre az utolsók között zárta a futamokat, és a mezőnyben egyedüliként maradt pont nélkül az év végére, így onnan is szedhette a sátorfáját.

Jövőre pedig egy olyan szériában fog versenyezni, ahol korábban már megfordult egy Le Mans-i 24 órás erejéig. Erre anno 2007-ben került sor, amikor egy LMP2-es csapat színeiben került sor.

Petrov 2016-ban ismét jelen lesz a WEC-ben, és ezúttal már teljes szezont fog futni az SMP Racing LMP2-es csapatánál, honfitársát, Mikhail Aleshint váltva, aki pedig az IndyCar-ban fogja folytatni versenyzői karrierjét.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr518198832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása