WTCC - HUFF JÖVŐRE A HONDÁNÁL VERSENYEZHET?

tcr-macau-2015-rob-huff-honda-civic-tcr-west-coast-racing.jpg

Az olasz Omnicore szerint a 2012-es WTCC-bajnok, Robert Huff 2016-ban már a Honda színeiben versenyezhet.

A Honda néhány napja jelentette be, hogy jövőre már nem tartanak igényt Gabriele Tarquini szolgálataira WTCC-ben, a rutinos olasz korára hivatkozva. Pénteken ezzel párhuzamosan azt is elárulta a japán gyártó, hogy a pilótafelállás vérfrissítésen fog átesni, további bejelentések pedig hamarosan fognak érkezni. Az olasz Omnicorse állítása szerint Tiago Monteiro és Michelisz Norbert helye már biztos a JAS-nál.

Az olasz lapnak a JAS Motorsport főnöke, Alessandro Mariani azt nyilatkozta, hogy valóban képbe került egy harmadik gyári Honda Civic indítása, de ezt illetően még semmi sem hivatalos.

Az Omnicorse hasábjain pedig az olvasható, hogy ha a 3. autót is csatasorba állítaná a Honda, azt Rob Huff kaphatná meg, a Túraautó Világbajnokság 2012-es győztese, aki az előző két szezonban a Lada színeiben volt a rajtrácson. 2014-ben a Lada Grantával két győzelmet is aratott az angol, és az új Vestában bízva nagy reményekkel vágott neki az idei évnek, ám az nem úgy sült, ahogy az várható lett volna. A sárga Lada Vesta folyamatosan gyermekbetegségekkel küszködött, mindemellett a rajttechnikája csapnivaló volt, és a futóműve is túlzottan érzékeny. Ráadásul Huff a Hungaroringen az autóval egy teszt folyamán balesetet szenvedett, azóta pedig jelentősen megváltozott annak viselkedése.

Összegezve Huff számára nem sikeredett jól a 2015-ös év, egyetlen örömét TCR-s kiugrójában lelte, amikor a JAS Motorsport által felkészített Hondával győzni tudott Makaón. Állítólag ekkortájt merült fel először Rob Huff leszerződtetése.

Az Omnicorse úgy tudja, hogy a 2016-os hondás pilótafelállásra napokon belül fény derülhet.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr448193778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása