F1 - FELÚJÍTJÁK A SEPANGI PÁLYÁT

f1-malaysian-gp-2013-fernando-alonso-ferrari-f138.jpg

A Hungaroring után a Sepang International Circuit is egy komolyabb ráncfelvarráson fog átesni.

Nemcsak a mogyoródi pályán, hanem a sepangi aszfaltcsíkon is nagy fába vágják fejszéiket a szervezők. A pályatulajdonosok bejelentették, hogy február és május között zárva lesznek Kuala Lumpur kapui, aszfaltozási és felújítási munkálatok okán.

A sepangi szervezők 2001 óta először van arra lehetőségük, hogy egy ilyen hosszas műveletsorra szánják el magukat anélkül, hogy érintené a Forma-1-es futamot, mivel 15 év után először fog az jövőre előfordulni, hogy ismét őszi időpontban kerül megrendezésre a Maláj Nagydíj.

Malajziában javítani fognak a vízelvezetésen és a kerékvetőkön, valamint az aszfaltozott bukótereket és a sóderágyakat is felújítják. Azonban a felújítási munkálatoknak köszönhetően a TCR maláj fordulója is októberre költözik át, így a 10. hónap igencsak eseménydús lesz Sepangban, mivel a Forma-1-es és a TCR-futam megrendezése mellett a MotoGP mezőnyét is fogadni fogják.

Ezen munkálatok kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a pálya hosszútávon megkapja a legmagasabb rangot az FIA-tól és a FIM-től.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr558193134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása