WTCC - A VILÁGBAJNOKI ÉS AZ EURÓPAI MEZŐNY EGYÜTT VERSENYEZ MAJD A NORDSCHLEIFÉN

wtcc-nurburgring-2015-norbert-michelisz-honda-civic-wtcc-zengo-motorsport_1.jpg

A Túraautó VB és EB versenyzői szó szerint együtt mérkőznek majd meg a 2016-os németországi futamon. 

A legendás Nordschleife pálya már rég nem alkalmatos formaautós futamok rendezésére, a túraautós bajnokságok azonban manapság is előszeretettel látogatnak el a több, mint 23 km-es aszfaltcsíkra. A WTCC (Túraautó Világbajnokság) is így tett 2015-ben, a futam pedig hatalmas népszerűségnek örvendett, ezért természetesen jövőre is visszatérnek majd a "Zöld Pokolként" emlegetett versenypályára. Ezúttal azonban az európai bajnokság, az ETCC pilótáival együtt versenyeznek majd, ráadásul szó szerint, ugyanis a pálya hosszúságának köszönhetően egy körbeérés majdnem 10 percet vesz igénybe, ezért egyszerre két kategória is igénybe veheti a pályát. 2016-ban a híres 24 órás nürburgringi futam előtti napon lesz megrendezve a WTCC futam, de hogy az ETCC mezőnye is részt vehessen a hétvégén, össze kell szűkíteni a programot. Ezt jövőre a szervezők úgy oldják meg, hogy a világbajnoki mezőny elrajtoltatása után pár perccel indítják majd az európai mezőnyt, így nem fogja egymás útját "keresztezni" a két, eltérő technikával versenyző mezőny, és a rendelkezésre álló időbe is tökéletesen beleférnek majd.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr418190362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása