F1 - A RENAULT VÉGRE TELJESEN ÁTVETTE A LOTUST

f1-hungarian-gp-2010-robert-kubica-renault-f1-team.jpg

Rengeteg időbe telt, de végre teljesült a teljes felvásárlás, és a franciák átvehetik az irányítást Enstone-ban.

A Renault hosszú huzavona után végül az Abu-Dhabi évadzáró nagydíjat követően jelentette be, döntöttek a jövőjükről, miszerint maradnak a Forma-1-ben, ráadásul már nem csak motorszállítóként, hanem gyári szinten (utoljára 2010-ben szerepeltek gyári alakulatként). A pár héttel ezelőtti bejelentés óta sikerült rendezni a felvásárolt csapat, a Lotus anyagi elmaradásait (a december 21-i bírói ülésen megszűnt a csődeljárási folyamat veszélye), szép lassan pedig beépítkeztek az enstone-i gyárba, így végre megtörtént a teljes átvétel, megkezdődhet az érdemi munka, a jövő évi szezonra való felkészülés. 

Matthew Carter, a Lotus (most már Renault) ügyvezetője árulta el az Autosportnak a jó hírt: "Minden lezárult, a múlt héten sikerült kifizetnünk a hitelezőinket." - fogalmazott a brit szakember, miközben a Renault egyik képviselője így fogalmazott: "Akár azt is mondhatnánk, megkaptuk a gyár bejáratának kulcsait."

Még nincs minden a helyén a csapatnál; Carlos Ghosn, a Renault első embere elmondása szerint azonban januárban már mindent megtudunk majd a csapat beosztottjairól.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr568190390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása