FORMULA E - BUEMI NYERT, PIQUET JR. A VÉGÉN NAGYOT CSATTANT!

formula-e-punta-del-este-eprix-2015-sebastien-buemi-renault-e-dams_1.jpg

Sebastien Buemi nyerte az uruguayi ePrix-t Punta del Estében az e.dams Renault színeiben, megszerezve idei második győzelmét. A 33 körös verseny pedig a regnáló világbajnok, Nelson Piquet Jr. balesetével zárult, aki ezzel pontszerző helyről hullott ki.

Magyar idő szerint 20:05-kor vette kezdetét a 2015-16-os Formula E-szezonjának harmadik futama, Uruguayban. A viadalon viszont csak 17 autó állhatott fel a rajtrácson, miután a kvalifikáción balesetező Jacques Villeneuve autója a Venturi már nem tudta helyrehozni a rajtig. Azonban a 17 pilóta nagyon szép, tiszta rajtot produkált. D'Ambrosio megőrizte a vezetést, miközben csapattársa, Duval beragadt a rajtnál, ezzel teret adva Sam Birdnek, aki a lehetőséggel élve feljött másodiknak.

A start utáni körökben Sebastien Buemi az e.dams Renault-val megkezdte az 5. helyről való felzárkózást, a 7. körben pedig már a második helyen haladt a svájci, de egy körrel később már Jerome D'Ambrosio Dragon-autóján is áthámozta magát, onnantól kezdve pedig nem volt kihívója a Toro Rosso Forma-1-es alakulatánál egykor versenyző pilótának, könnyedén őrizte az első helyet, miközben Bird visszaesett negyediknek, miután Duval is elment mellette.

A 17-18. körökben sor került az autócserékre, melyek során Lucas Di Grassi nyert a legtöbbet, ugyanis az 5.-ről egészen a második helyig zárkózott fel. Nem sokkal később már teljes pályás sárga zászló volt érvényben, miután Sam Bird Virginje megállt a célegyenesben, az angol pilóta volt a futam első kiesője.

cwnpyilweaa4xpo.jpg

Noha az FCY (Full Course Yellow = teljes pályás sárga zászló) alatt csökkent a különbség az első két helyezett, Buemi és Di Grassi között a differencia, de ahogy érvénybe lépett a zöld zászló, Buemi érinthetetlenné vált. Azonban ennek ellenére nem maradtak el az izgalmak az utolsó körökben sem, ugyanis a 8-9. helyen egymásra talált két egykori Forma-1-es, a Formula E regnáló bajnoka, Nelson Piquet Jr. és Jean-Éric Vergne személyében. A brazil és a francia csatározásuk során több alkalommal egymásnak koccantak, végül az egyik kontaktjuk után valamelyik sikánban besokallt a NEXTEV TCR pilótája, és csúnyán lezúzta az autóját az utolsó körben.

A futamot pedig 3,534 másodperces előny birtokában nyerte meg az e.dams-os Sebastien Buemi, és miután megfutotta a leggyorsabb kört, amely a győzelemért kapott 25 mellé további 2 pontot jelent, átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben a második helyen záró Abt-pilótától, Lucas Di Grassitól. A 3-4. helyen a Dragon Racing pilótái zártak, D'Ambrosio - Duval sorrendben, őket a másik e.dams Renault-val Nico Prost követte. Antonio Félix Da Costa pedig ismételten jó versenyt zárt, annak ellenére, hogy a Team Aguri autójában a tavalyi esztendőben használt Renault-motorok duruzsolnak, a portugál a hatodik helyen fejezte be a futamot. A pontszerzők névsorát pedig Vergne, Abt, Sarrazin és Frijns tették teljessé.

A Punta del Este ePrix végeredménye:
uru_futam.png

A Formula E második szezonjának folytatására pedig már csak az újévben kerül sor, február 6-án Buenos Airesben.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr278185202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása