F1 - 2017-BEN ÚJRA ELMARADHAT A NÉMET NAGYDÍJ

f1-german-gp-2014-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w05.jpg

Jövőre ugyan visszatér a Német Nagydíj, azonban jó esély van arra, hogy 2017-ben újra kipottyan a versenykalendáriumból.

A két legismertebb német pálya, a Nürburgring és a Hockenheimring anyagi gondjai miatt a Német Nagydíj idén 1960 óta először maradt el. Egyébként a 2015-ös futamot a rotációs szisztéma értelémében Nürburg városának a közelében rendezték volna meg. Egyébként az elmúlt években a németeknél már korántsem annyira érdekelt a Forma-1, közel sem látogatnak ki annyian, mint amennyien 10-20 évvel ezelőtt.

A FOM elnöke, Bernie Ecclestone is belátta a statisztikai adatok alapján, hogy Németországban érthetetlen módon, de valóban megcsappant a Forma-1 iránti érdeklődés. A brit üzletember mindemellett elárulta, hogy megvette volna a Nürburgringet, mellyel lehetővé vált volna, hogy a német pálya jövője a következő évtizedekre be legyen biztosítva, azonban a német pálya érthetetlen módon egy 1-2 millióval nagyobb ajánlatra bólintottak rá.

Noha a Hockenheimring révén jövőre újra lesz német futam a Száguldó Cirkuszban, de a 2017-es évet illetően ismét előkerülnek a kérdőjelek, hogy lesz-e nagydíj a germánoknál, vagy sem. Azonban minden bizonnyal két év múlva sem lesz németországi futam, Bernie Ecclestone is így véli.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr598178184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása