WTCC - MA QING HUA TÁVOZIK?

wtcc-vila-real-2015-race-winner-ma-qing-hua-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-ca.jpg

A kínai pilóta maga ismerte el, hogy más lehetőségek után néz 2016-ban.

Ma Qing Hua 2014-ben mutatkozott be a Túraautó Világbajnokságban, Akkor még csak pár versenyen vett részt, idén azonban teljes szezont futott a Citroen gyári csapatánál. A franciák azonban jövőre négy helyett csak két gyári autót indítanak, így  a távozását már bejelentő kilencszeres rali világbajnok Sebastien Loeb mellett Ma-nak is mennie kell, az istálló ugyanis már elhatározta, Jose Maria Lopezzel és Yvan Müllerrel képzelik el a jövőt. Habár a Citroen privát alakulatánál még lenne némi esélye, Ma úgy döntött, inkább más lehetőségek felé néz.

"A WTCC-ben való maradásomra igen csekély esély mutatkozik, ezért más sorozatokat is szemügyre kellett vennem. Számomra a szponzoraim miatt fontos, hogy FIA rendezésű bajnokságban lépjek pályára, így az Endurance VB LMP2-es géposztálya valós opció lehet, de az igazat megvallva inkább a Formula E lenne a cél. Egészen pontosan a DS Virgin, de oda már nehéz lenne bekerülni, így más csapatoknál is nézelődünk, és reméljük, már a 2015/16-os szezon egy részében versenyezhetek majd. Az utcai versenyek és a fejlett technika nagyon vonzóvá teszik ezt a szériát." - fogalmazott a kínai pilóta, akinek egyébként nem lenne szokatlan visszaülni formaautókba, hiszen WTCC-s szereplései előtt Forma-1-es tesztpilóta volt a HRT és a Caterham istállóknál.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr538155292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása