F1 - ECCLESTONE ELBIZONYTALANODOTT ABBAN, HOGY TODT A MEGFELELŐ FIA-ELNÖK

f1-hungarian-gp-2013-l-to-r-bernie-ecclestone-ceo-formula-one-group-an-jean-todt-fia-presi.jpg

Immár a Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone sincs meggyőződve arról, hogy Jean Todt a megfelelő személy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) élén. Lehet, hogy itt az ideje annak, hogy leváltsák Todtot egy keménykezű, a demokratikus eszközökre kevésbé támaszkodó személyre.

Most már a Forma-1 első számú embere, Bernie Ecclestone számára is zavaró a Mercedes megalázó fölénye, valamint az is piszkálja a szemét, hogy a Forma-1 túlzottan technológia-centrikussá vált. Noha az FIA Motorsport Világtanács leszavazta Ecclestone ötletét, ami az alternatív motorokat illeti, azonban a FOM-elnök nem adja fel a küzdelmet, és továbbra is azon fog ügyködni, hogy a közeljövőben egy olyan motorformula kerüljön bevezetésre, amely nem ennyire bonyolult, de erősebb, és pénzügyileg is kedvező a csapatok számára. Ezen szándékát legutóbb a Sky Sports HQ-nak fogalmazta, hozzátéve azt, hogy semmiképpen sem akarja azt ugyanakkor, hogy a mezőnyben eltérő erőforrások legyenek.

Majd Ecclestone a német Die Weltnek elmondta, hogy ha nem lesz egyezség a csapatok között, akkor az FIA fog dönteni, a csapatok igényeitől függetlenül.

Ezután jött a nyilatkozat érdekes része, melyben a FOM elnöke kifejtette, hogy nincs kifejezetten megelégedve az FIA-elnök Jean Todt munkájával, mivel a francia túlságosan demokratikus és nem eléggé keménykezű, ellentétben elődjével, Max Mosley-val. Ecclestone felvetette annak lehetőségét, hogy rövidesen váltás történjék ezen a fronton.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr978152136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása