F1 - MALDONADO ÉS PALMER MÉG NEM REPÜLNEK A RENAULT-TÓL

f1-abu-dhabi-gp-2015-pastor-maldonado-lotus-f1-team_1.jpg

A korábbi felvetésekkel ellentétben jövőre még nincs miért aggódnia Pastor Maldonadónak, és a venezuelai leendő csapattársának, Jolyon Palmernek versenyzői állásukat illetően. Azonban 2017-re változhat a pilótafelállás a Renault-nál.

Még nincs egy hete annak a bejelentésnek, melyből kiderül, hogy ismét minden a Renault kezébe kerül Enstone-ban. A francia gyártó nem titkolt célja az, hogy 2005 és 2006 után újra a csúcson legyenek, azonban ehhez egy ütőképes autó édeskevés, egy top-pilóta is alapfeltétel ehhez.

Ez pedig egyértelmű indoklás arra, hogy majd 2016 után a Renault miért szabadulhat meg Pastor Maldonadótól és/vagy Jolyon Palmertől. Napokkal ezelőtt még olyan feltételezések is napvilágot láttak, sőt, maga az elnök, Carlos Ghosn is lenyilatkozta, hogy a venezuelai és a brit pilóta jövő évi helye az érvényes szerződés ellenére nincs kőbe vésve.

Azonban most a csapat jelenlegi vezérigazgatója, Matthew Carter öntött tiszta vizet a pohárba. Carter elmondta, hogy a Reuters lapnak, hogy Maldonado és Palmer szerződés fix, tehát a két pilótának nincs miért félnie a jövő évet illetően.

A döntés végül is logikus a francia gyártó részéről, mivel akárhogy is nézzük, a 2016-os esztendő így is-úgyis egy átmenteti szezon lesz a számukra, mindemellett nem szabad elsiklani Maldonado és Palmer támogatói mellett sem, mivel a két pilóta szponzorai elég komoly pénzeket hoznak majd a konyhára. A két pilóta kilétét még az adásvétel bejelentése előtt erősítették meg pénzügyi okokból kifolyólag.

Azonban még vannak kérdőjelek a harmadik számú teszt-tartalékpilóta kiléte körül, így még nem kizárt, hogy jövőre legyen francia származású versenyző a csapatnál, amely még főállású is lehet 2017-től.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr288150076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása