F1 - ADATLOPÁS GYANÚJÁVAL PERLI BE A FERRARIHOZ TARTÓ MÉRNÖKÉT A MERCEDES

f1hungarian-gp2015nicorosbergmercedesamgf1teamandkimiraikkonenscuderiaferrari.jpg

Beperelte Ferrarihoz tartó alkalmazottját a Mercedes adatlopás gyanújával. A tények szerint nagyon bizalmas adatokat próbált átszivárogtatni az olasz istállónak a bajnokcsapattól.

2007 után egy újabb kémbotrányon lehet rágódni, noha ennek aligha lesz akkora füstje, mint az akkori esetnek. A Mercedesen belül történt a balhé, melynek következményeként még október 19-én nyújtotta be keresetét a bíróságnak a Mercedes motorrészlege, mégpedig a Ferrari csapatához tartó motormérnökkel, Benjamin Hoyle-lal szemben. Hoyle még 2012-ben csatlakozott a Mercedeshez, ám 2014 májusában bejelentette munkaadóinak, hogy szerződése lejártával, 2015 végén elhagyja a csapatot, és átcuccol a Ferrarihoz.

Azonban, mint kiderült, Hoyle eléggé tág körökben értelmezte az átcuccolás fogalmát, mivel a Mercedes rájött arra, hogy a motormérnök engedély nélkül akart hozzájutni hihetetlenül fontos és bizalmas adatokhoz a gárda adatbázisában, valamint a Magyar Nagydíj versenyjelentését, az erőforrások élettartalmával kapcsolatos adatokat, sőt, titkosított versenyadatok megfejtésére szolgáló kódokat tartalmazó fájlokat töltött le.

Mercedes a bíróságnak átnyújtott dokumentumában a következőt írta le például: "Hoyle tettének a célja egyértelműen a csapat tönkretétele, vagy a bizalmi kapcsolatuk megrendítése volt. Ezzel Hoyle és a Ferrari jogosulatlan előnyhöz jutott. Szellemi termékeink védelmének érdekében minden szükséges jogi lépést meg fogunk tenni."

A Mercedes kártérítés címszó alatt kéri vissza az eltulajdonított dokumentumokat, valamint azt, hogy a bírósági per költségeit Hoyle fizesse ki. Sőt, most a világbajnoki csapat azért lobbizik, hogy 2017 előtt Benjamin Hoyle semelyik Forma-1-es csapatnál se dolgozhasson.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr78149718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása