WTCC - ŐK LESZNEK A VOLVO VERSENYZŐI 2016-BAN?

wtcc-volvo-s60-tc1-testing-2015-volvo-s60-polestar-tc1.jpg

A svéd márka jövőre tér vissza a Túraautó Világbajnokság mezőnyébe, találgatások szerint pedig már meg is van, kik versenyezhetik végig náluk a szezont.

A Volvo 2011-ben szállt ki a WTCC körforgásából, 2016-ban azonban egy kis "pihenő" után újra ott lesznek a rajtrácson. Az már biztos, hogy két autót indítanak visszatérő szezonjukban, pilótáik kiléte viszont egyelőre tisztázatlan. Ha azonban összerakjuk a kirakós darabjait, rájöhetünk, ki mellett teheti le voksát a svéd csapat. 

wtcc-macau-2011-robert-dahlgren-volvo-c30-polestar-racing.jpg
Robert Dahlgren a Volvo C30-assal a 2011-es Makaói Nagydíjon.

Az előzetes hírek szerint a Volvo az első szezonjukat mindenképp házon belüli versenyzőivel akarta teljesíteni, ezért a legnagyobb eséllyel a három eddigi Volvo alkalmazott svéd pilóta, Thed Björk, Fredrik Ekblom és Robert Dahlgren pályázik az ülésekre. A legtöbb szakértő egészen a mai napig a Dahlgren-Björk párost tartották a befutónak, ám miután kiderült, hogy Dahlgren jövőre a Svéd Túraautó Bajnokságban (STCC) kap lehetőséget, így valószínűbb, hogy Thed Björk és Fredrik Ekblom vezeti majd a két Volvót a világbajnoki porondon. 

Persze fenn áll az a lehetőség is, hogy a svéd istálló szerződtet egy "külsőst" is, mondjuk egy olyan pilótát, aki jelentős WTCC-s tapasztalatokkal rendelkezik, az viszont a márka által beismerten kizárt, hogy ne ültessenek be legalább egy saját versenyzőt jövőre. A jelenlegi "állás nélküli" pilóták közül egyébként talán James Thompson a legnagyobb név, de fontos megemlíteni, hogy még Gabriele Tarquininek sincs szerződése jövőre a Hondával. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr368147138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása