F1 - DECEMBER 16-ÁN LESZ A LOTUS TELJESEN A RENAULT KEZÉBEN

f1-german-gp-2010-robert-kubica-renault-f1-team.jpg

Már csak valamivel több, mint egy hét, és a Lotus F1 Team visszakerül a Renault tulajdonába. A franciák pedig nem viccelnek a visszatéréssel, jövőre egy vaskos büdzsé segítségével próbálják kihozni magukból a lehető legjobbat.

A múlt hét folyamán sor került a hosszú hetek, hónapok óta várt bejelentésre, miszerint 2016-ben visszatér a gyári Renault, mégpedig a Lotus fel-, pontosabban visszavásárlásával, noha a tulajdoni hányad mértékéről még nem esett szó. A franciák azonban okosan azonnal leszögezték, hogy nem lesznek azonnal világverők, versenyképessé válásuk akár 3 évet is igénybe vehet. Ugyanakkor egy eléggé orbitális költségvetéssel fognak nekivágni a visszatérő esztendőnek. A német AMuS szerint a megközelítő pénzösszege ennek 200-250 millió euró lehet. A lap szerint 70-80 milliót fognak kapni majd Bernie Ecclestone-tól az év végi elszámolásnál, így az enstone-i csapat a francia márka egy vasába sem került. Ráadásul plusz, 30 millió dolláros bevételt fog jelenteni nekik a Red Bull "TAG Heuer" néven futó erőforrásai, mindemellett a bikák infinitis szponzorációja is beszüntetésre került. Szponzorként visszatér a Total, miközben a Pastor Maldonado anyagi hátterét biztosító PDVSA támogatói pénzei is hozni fognak a Renault konyhájára.

Ezen horribilis pénzösszegek tükrében a Renault-nak aligha fog gondot jelenteni az, hogy rendezzék a Lotus által felhalmozott, 2,7 millió fontos tartozást. A Lotus és a francia gyártó a minap újra megjelent a bíróságon, melytől a számlák rendezésére december 21-ig kaptak határidőt, a Renault kijelentette, hogy az év utolsó napjára az utolsó penny is a helyén lesz. Mindemellett a Renault bejelentette, hogy december 16-án aláírásra kerül az adásvételi szerződés a Genii Capital céggel.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr818146912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása