F1 - VERSENYZŐCSERE VÁRHATÓ A RENAULT-NÁL?

f1-united-states-gp-2012-renault-detail.jpg

Hiába van szerződése Pastor Maldonadónak és Jolyon Palmernek a Renault-val 2016-ra, a francia gyártó elnökének nyilatkozatából arra következtethetünk, hogy versenyzői állásuk egyáltalán nincs kőbe vésve.

Csütörtökön késő este a Renault feltette az i-re a pontot, és bejelentésével egy nagyobb spekulációáradatnak vetett végett; a franciák ugyanis megerősítették, hogy visszatér a gyári csapat a Forma-1-be. Nagyon sokan várják érkezésüket, noha az elnök Carlos Ghosn felhívja arra a figyelmet, hogy mire igazán sikeresek lesznek, az 3 évet fog igénybe venni.

Ghosn kifejtette, hogy azon oknál fogva született meg a döntés a visszatérés, mivel motorszállítóként térültek meg a befektetések, ráadásul a kereskedelmi bevetélek elosztása is sokkal kedvezőbb, mint az volt előző korszakuk végén. Mindeközben a Renault-nak immár 40 éves múltja van a Forma-1-ben, a győzelmek száma terén pedig a Ferrari és a Mercedes között helyezkedik el.

Azonban a végére maradt a figyelemfelkeltő rész, melyben Ghosn arra tért ki, hogy majd januárban ismertetni fogják a struktúrát, a célokat, a pilótákat, a stratégiát és a partnereket. Ebből viszont arra lehet következtetni, hogy Maldonado és/vagy Palmer az érvényes kontraktus ellenére repülhet(nek).

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr888140652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása