WTCC - KIS TÚLZÁSSAL MINDEN VÁLTOZIK 2016-BAN!

wtcc-losail-2015-start-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-te.jpg

A Túraautó Világbajnokság rendezése rengeteg ponton megújul a 2016. évi szezonra. 

Számos változás áll be jövőre a WTCC lebonyolításában. A legfontosabb talán maga a versenyhétvége lebonyolítása. A két futamos rendszer továbbra is megmarad, ám ezentúl nem 1. és 2. futamnak, hanem nyitófutamnak és főfutamnak hívjuk majd a két megmérettetést hétvégenként. A főfutam távja pár körrel hosszabb lesz, mint a nyitófutamé, ráadásul az új rendszer értelmében már nem a második futamon fordítják meg a rajtsorrendet, hanem a nyitó versenyen. Ezzel, valamint a hosszabb versenytávval a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a hétvége második, azaz az utolsó futama (új nevén a főfutam) legyen az értékesebb. Arról egyelőre nincs hír, hogy vajon a GP2-ben és GP3-ban jól bevált rendszer szerint a hosszabb futamon több pontot kaphatnak-e a pilóták.

A korábban bejelentett MAC3-nak elnevezett időfutamos rendszer is debütálásra kerül, melyet az időmérő edzések után bonyolítanak majd le. 

A súlybüntetések is változnak. Több pilóta és csapatvezető is panaszkodott, miszerint az új TC1-es autókhoz már nem elég a maximális 60 kg ballaszt, ezért ezt 80 kg-ra növelik. A független gyártók között kisorsolt összeget a duplájára növelik, ezzel is segítve a gyári támogatás nélkül versenyző istállókat. További költséghatékony megoldás az is, hogy a tengerentúli futamok kétnaposra rövidülnek. Ez annyit jelent, hogy esetükben nem lesz "nulladik" szabadedzés, a két gyakorlást szombaton rendezik, az időmérő pedig vasárnap a futamok előtt kap helyet.

A szervezők az utolsó pillanatban a versenynaptáron is módosítottak: kiderült, Szocsiban kezd majd a mezőny tavasszal. A 2014-ben megépült orosz pálya először rendez majd WTCC futamot. Ezen kívül pár másik futam is új időpontot kapott, köztük Termas: az argentin helyszín visszakerült 2013-as helyére, júliusra, de változott a magyar hétvége időpontja is, a Hungaroring április 24-én látja majd vendégül a Túraautó VB mezőnyét. Íme a jövő évi versenynaptár:

Dátum Helyszín
Március 20. Szocsi
Április 3. Paul Ricard
Április 17. Slovakiaring
Április 24. Hungaroring
Május 8. Marrakech
Május 29. Nürburgring (Nordschleife)
Június 12. Vila Real
Augusztus 7. Termas de Rio Hondo
Szeptember 4. Motegi
Szeptember 25. Sanghaj
November 6. Buriram
November 25. Losail


Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr368137858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása