F1 - A MCLAREN ELŐÁLLT EGY JÖVŐBENI AUTÓVAL, AZ MP4-X-SZEL!

automotive-mclaren-mp4-x-concept-2015-mclaren-mp4-x-concept_7.jpg

Egy nagyon különleges látványtervet mutatott be csütörtökön a McLaren, melyen a mérnökök megálmodtak egy jövőbeni versenyautót, megkötések nélkül.

A McLaren Technológiai Központjában dolgozó mérnökök szabadjára engedték fantáziájukat, és egy látványterven ábrázolták, hogy így nézhetne ki egy jövőben autó. A futurisztikus jármű az MP4-X nevet kapta. Ennek a gépnek jelentősen nagyobb a szívóhatása, miután az autó alsó részében különböző légcsatornák kerültek elhelyezésre; a mozgatható szárnyak pedig a kanyarokban maximális leszorítóerőt generálnak, miközben az egyenesben azok felnyitása miatt kicsi lenne a légellenállás. A borítás alatt pedig egy elektromos hibriderőforrás rejtőzik.

A fedett kerekek és a pilótafülke miatt ez a jövőautó inkább egy WEC LMP1-es autó kinézetére emlékeztethet minket. Egyébként ezekben a járművekben alternatív motorok dolgoznának, a karosszéria pedig számos különböző aerodinamikai elvárás alapján alakítható.

Képgaléria a McLaren MP4-X-ről:

A galéria kattintásra nyílik!

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr38137754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása