F1 - SAUBER-HONDA? NEM LEHETETLEN!

f1-abu-dhabi-gp-2015-felipe-nasr-sauber-c34.jpg

Ron Dennis megakadályozta a Red Bull - Honda házasságot, de úgy tűnik, 2017-től újabb csapat versenyezne a japánok erőforrásával.

A napokban volt szó arról, hogy a Honda jelenlegi egyetlen csapata, a McLaren (egészen pontosan elnökük, Ron Dennis) megvétózta a japán gyárnak, hogy a Red Bull-nak is szállíthasson motorokat. Dennis a vétót azzal indokolta, hogy a Hondának nem lenne elég a mostani költségvetése ahhoz, hogy jövőre kétszer ennyi erőforrást gyártsanak le, ráadásul ha plusz egy istállóra is koncentrálnia kellene a Hondának, akkor a fejlődési folyamat is merőben lelassulna, amely a McLaren számára nem kicsit lenne hátrányos, hiszen a borzasztóan gyenge 2015-ös szezonjuk után égető szükségük van a hirtelen javulásra. 

Legutóbb érdekes módon a Sauber alakulatát hozták hírbe a japán gyárral. A hinwilli kiscsapat a pletykák szerint már felvette a kapcsolatot a Hondával, és elméletileg ugyanúgy fizetnének a motorokért, ahogy most a Ferrarinak teszik azt. A probléma csak az, hogy a svájci csapatot szerződés köti olasz partnereikhez 2016 végéig, ezért az új megállapodás leghamarabb 2017-ben jöhetne létre a Hondával. Ron Dennis persze egyből kijelentette, hogy felesleges is beszélni erről, mert az üzlet úgysem valósulhatna meg - valószínűleg azt is megvétózná a brit szakvezető. A kérdés csak az, meddig tűri a Honda szó nélkül azt, hogy folyamatosan megmondják nekik, mit hogyan tehetnek meg. 

Egyelőre egyébként a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kalterborn is tagadta az Autosport által napvilágot látott híreket, de nem elképzelhetetlen, hogy hallunk még majd fejleményeket ebben a témában...

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr838131402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása