F1 - RED BULL-TAG 2016-BAN?

f1-united-states-gp-2015-christian-horner-red-bull-racing-team-principal-in-the-fia-press.jpg

Noha a BBC-nek adott interjújában konkrétan nem jelentette ki a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner azt, hogy újonnan csatlakozó szponzorukról, a TAG Heuerről lesz elnevezve a jövő évi motor, azonban erre lehet következtetni, miután azt mondta, hogy a névnek a McLaren elnöke, Ron Dennis nem fog örülni.

A következő napokban fény derülhet a Renault 2016. évi Forma-1-es terveire, ezzel pedig a Red Bull Racing helyzete is egyértelművé válhat. A hírek szerint az osztrákok a Renault erőforrásaival fogják folytatni, ám azokhoz a francia gyártó nem fogja adni a nevét.

Christian Horner pedig a BBC-nek nyilatkozott arról, hogy a "fantázianév" hamarosan kiderülhet. Állítása szerint jó lesz, azonban a McLaren elnöke, Ron Dennis nem fogja a sapkáját az égig dobálni örömében.

Ezen kijelentésével minden bizonnyal a "TAG" nevet fogja megkapni a Red Bull jövő évi V6-osa a TAG Heuer óracég után. Miért lenne ez bosszantó Ron Dennis számára? Azért, mert az óraóriást nemrégiben bukta el a McLaren, mint szponzor, ráadásul a Red Bull javára. Korábban, még a '80-as években már volt "motornév-szponzor" a TAG, akkor még a McLaren csapatánál, melynek motorjai TAG-Porsche néven futottak. Sőt a Lauda - Prost duó 1984-ben és 1985-ben két egyéni és két konstruktőri címet is szállított a csapatnak.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr348131354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása