F1 - ALONSO NEM ÉRT EGYET BÜNTETÉSÉVEL ÉS KOMOLY KRITIKÁVAL ILLETTE AZ FIA-T

f1-abu-dhabi-gp-2015-fernando-alonso-mclaren-mp4-30_1.jpg

Fernando Alonso érzése szerint jogtalanul kapott áthajtásos büntetést a vasárnapi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, ezért a futam leintését követően keményen ki is mondta véleményét.

Alonso a rajtnál Nasr-rel akadt össze (a brazil rázárt a kétszeres világbajnokra), ennek hatására a spanyol elvesztette uralmát autója felett, és tehetetlenül Maldonado Lotusába csapódott. A venezuelai azonnal a futam feladására kényszerült, Alonso azonban egy kör hátránnyal és egy áthajtásos büntetéssel folytatni tudta. Az említett büntetéssel azonban egyáltalán nem volt elégedett, és ennek a futam utáni sajtótájékoztatóan hangot is adott: 

"Hátulról belém jöttek, és én kaptam a büntetést - szerintem ez elég furcsa. Nem hinném, hogy más sorozatokban, például a WEC-ben vagy a MotoGP-ben látunk ilyeneket. Az F1-nek rengeteg területen javulnia kell, mert nem véletlen, hogy pár másik szária kezd népszerűbbé válni, míg a miénk nézettsége folyamatosan csökken. A bírák a büntetések terén is sokkal következetesebbek lehetnének, és több józan észre lenne szükség, ésszerű döntéseket kell hozni."

A spanyolok kétszeres VB győztese egyébként a futamot végül tesztként fogta fel, és az utolsó etapban a szuperlágyakat is kipróbálta. Elmondta, reméli, legalább sikerült fontos adatokat gyűjteni a következő szezonra.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr378128866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása