WTCC - RIBEIRO: KOMOLY VÁLTOZÁSOK VÁRHATÓAK JÖVŐRE

wtcc-losail-2015-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-team_2.jpg

A WTCC első számú embere, Francois Ribeiro elmondta, hogy várható egy pár komoly változás 2016-ra, elsősorban a versenyhétvégék lebonyolítását illetően.

Ribeiro péntek este Katarban mondta el, hogy a várakozásokkal ellentétben lesznek jövőre szabályváltozások, melyet már a csapatokkal is egyeztettek. A módosítások elsősorban a hétvége menetét fogják felborítani.

2005-től egészen mostanáig úgy volt, hogy az időmérő határozza meg az első futam rajtrácsát, míg a második futamon az első tíz sorrendje megfordul. Jövő évtől azonban az első verseny lesz a "nyitóverseny", ahogyan a fordított rajtrácsos futam is, a főverseny pedig nem sokkal utána következik, amely picit hosszabb lesz. A WTCC első embere azt várja a rendszertől, hogy a rajongók számára követhetőbb legyen, valamint, hogy izgalmasabb versenyeket láthassunk, ugyanis az élmenőknek vigyázniuk kell autóikra az első versenyen. Azonban az elmúlt években Yvan Muller által rendszeresen kritizált pontrendszer módosításáról nem esett szó, noha logikus lenne, a második verseny több pontot osztanának, mint az elsőn.

Ribeiro elmondta, hogy ezt leszámítva nem lesz változás, ugyanúgy lesz egy teszt, két szabadedzés, valamint a három részre bontott időmérő. A tengerentúli futamok pedig mindenképpen kétnaposak lesznek. A versenynaptár az egyetlen lehetséges változás az orosz futam helyszíne lehet, hogy Moszkva vagy Szocsi.

Továbbá a kompenzációs rendszerben is lesz némi változás, az eddigi 60 helyett mostantól már 80 kilogramm lehet a maximálisan kiszabott pluszsúly.

Azonban a változások még nem teljesen hivatalosak, ugyanis a Motorsport Világtanácsnak is rájuk kell bólintania a jövő hét szerdai ülés alkalmával, Párizsban.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr348121856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása