F1 - KÉSVE ÉRKEZETT A LOTUS ABU DHABIBA, ECCLESTONE TETTE LEHETŐVÉ RÉSZVÉTELÜKET

f1-abu-dhabi-gp-2015-lotus-f1-team-pit-garages.jpg

A Lotus nagyjából egy 1-2 napos késéssel érkezett meg a Yas Marina Circuit-re, nyilvánvalóan pénzügyi gondok miatt, melyet ha Bernie Ecclestone nem törleszt, akkor az enstone-iak nem tudtak volna felállni a rajtrácsra.

A Lotus F1 Team számára idén több hétvége is zűrösen indult, Abu Dhabiban sem akartak simán menni a dolgok. A csapatnak a tartozási szórása igencsak széles, még a fotós James Moy-nak is tartoznak minden bizonnyal, mivel ha felmegyünk a Lotus sajtóoldalára, akkor a képek helyett csak egy rövid szöveg találunk, melynek a lényege az, hogy további információkért keressük meg a hírhedt fotóst, aki korábban már például Lewis Hamiltonra is kiakadt, mivel a brit engedély nélkül használta fel egyik fényképét.

Az enstone-i gárda a 2015-os szezonban már nem egyszer szorult ki a garázsból, a vendéglátó egységből, az Egyesült Arab Emírségekbe pedig késve jöttek meg. Szerdán még semmilyen felszerelését nem láthattuk a csapatnak a pályán, így még a hétvégi részvételük is megkérdőjeleződött. A csapat az utolsó utáni pillanatban, csütörtökön toppant be a Yas Marina Circuit-re, a szerelők és a többi dolgozó pedig lázas munkába kezdett. A késés pontos okára nem derült fény, csak annyit tudni, hogy megint a piszkos anyagiakkal kapcsolatos, mellyel a Lotus egy ideje kétségbeejtően rosszul áll, egyértelműen látszik a csapaton, hogy szükségük van a Renault-ra az életben maradásért.

Így is Bernie Ecclestone mentette meg az enstone-iak szereplését, miután a Forma-1 mindenható ura Interlagos után Abu Dhabiban is a zsebébe nyúlt a Lotusért, ugyanis a rendezetlen számlák miatt egy ideig megakadályozták azt, hogy a csapat megkezdje a munkát. Sőt, a paddockba való bejutás sem volt sallangmentes az elején. 

A csapat pedig 1 nappal a gyakorlások előtt kezdhette meg a munkát, a felszerelés kipakolását, valamint az autók felkészítését, ugyanis a két E23-asnak el kell készülnie a pénteki gépátvételig, Alan Permane ígérete szerint erre sor fog kerülni. Az első edzés pénteken helyi idő szerint 13:00-kor lesz.

A pilóták, Grosjean és Maldonado szomorúan látják azt, hogy mi történik. Az utolsó lotusos hétvégéjére készülődő francia reméli, hogy az enstone-i csapatnál minden rendeződni fog, míg a venezuelai már arra vár, hogy a Renault és a Lotus megkössék a szerződést.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr48117900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása