F1 - TÁVOZIK A FORMA-1-BŐL A FORCE INDIA TULAJDONOSA?

f1-mexican-gp-2015-vijay-mallya-team-owner-sahara-force-india.jpg

A Force India atyja, az 59 esztendős Vijay Mallya rövidesen visszavonulhat a Forma-1-től, 1-2 piszkos ügye folytán.

Az indiai üzletember 2008 óta van benne a Forma-1 világában, amióta ott van a rajtrácson csapata, a Sahara Force India Formula One Team, melynél alapítói és csapatfőnöki szerepkört tölt be. Azonban a Forma-1-es költségeket is fedező vállalkozásait illetően nem annyira tiszta Vijay Mallya.

Egy indiai bank már szándékos mulasztónak minősítette a csapatvezetőt a rendezetlen számlák miatt. Ennek következménye az lehet, hogy a jövőben egyetlen indiai pénzintézettől sem kaphat kölcsönt, amelyeknek pedig jelenleg is tartozik Mallya, azok az érintett vállalatok vezetőségében változtatásokat kérvényezhetnek.

A sajtó előtt Mallya már eljátszott a visszavonulás gondolatával, mivel decemberben lesz 60 éves, azonban az egy jó kérdés, hogy ez milyen hatással lenne a Force Indiára. A csapat társtulajdonosát, Subrata Roy, aki egyben a Sahara vezetője, már letartóztatták, miután állítólag befektetőit nem fizette ki. Szerencsére már a szerződés kapujában a csapat az Aston Martinnel és a Johnnie Walkerrel, szóval valamilyen szinten stabilizálható ezen támogatók érkezésével a csapat helyzete. 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr108115096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása