F1 - A MECACHROME IS PÁLYÁZIK

1998-04-26_24-111scan.jpg

Az FIA által közzétett motorszállítói felhívására harmadikként egy, a régebbi időkből ismerős gyártó pályázott, nevezetesen a Mecachrome.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pár hete tette közzé felhívását, melyben alternatív erőforrásokat gyártó, független motorcégek jelentkezését várja. A jelentkezők szép lassan érkeznek, az Ilmor és az AER után legutóbb a Mecachrome adta le a pályázatát, valamint ezt is elmondta a gyártó, hogy fél év elegendő lesz arra, hogy versenyképes motorral rukkoljanak elő.

Az egykori a Williams partnereként dolgozó cég 2016-tól kezdve a Forma-1 előszobáiban, a GP2-ben és a GP3-ban fogják ellátni a csapatokat 3,4 literes V6-os turbómotorral, valamint 3,4 literes, atmoszférikus V6-os erőforrással.

A Mecachrome versenyigazgatója, Jean-Charles Raillat a motorsport.com-nak nyilatkozva elmondta, hogy az FIA által elképzelt 2,5-ös erőforrások tökéletesen megfelelnek az elképzeléseiknek, ugyanis mind a forrás, mind a kapacitás terén jól állnak. Meggyőződése a gyártónak, hogy hat hónap alatt ki tudnának alakítani egy versenyképes erőforrást, főleg úgy, hogy megítélésük szerint a tervezési intervallumok terén kapnak a jelentkezők némi szabad kezet.

Raillat szerint a Mecachrome-nak könnyebb lesz a beszállás a Forma-1-be, mint a többieknek, ugyanis a franciáknak már megvannak az alapok. Ugyanakkor nem tagadja azt, hogy fejlesztésre is szükség van, mindemellett pedig két csapattal is kapcsolatba elegyednének.

Fotó: f1networks.net

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr328106064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása