F1 - MICSODA KITÜNTETÉS: A HUNGARORINGÉ A SZEZON LEGJOBB PÁLYABÍRÓI CSAPATA!

f1hungarian-gp2015marshalsrecoverthesaharaforceindiaf1vjm08ofsergioperezafte.jpg

Az FIA illetékes bizottság a Hungaroringnek ítélte a szezon legjobb pályabírói csapatának járó kitüntetést!

FORRÁS: HUNGARORING.HU

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntött: a magyar sportbírói csapat az év legjobb csapata! A kitüntetésre Oláh Gyárfás, a hazai szövetség (MNASZ) elnöke terjesztette fel a csapatot a jubileumi 30. Formula–1-es Magyar Nagydíj után, a döntéshozók figyelmébe ajánlva a bírók kimagasló teljesítményét. Az FIA illetékes bizottsága (amely az önkéntesek és hivatalos személyek munkáját felügyeli és értékeli) pedig a magyaroknak ítélte a „Best team of officials of the season”, vagyis a „Szezon legjobb pályabírói csapata” elismerést. 

„Hosszú évek munkáját ismerte el az FIA. Az indoklásban a pályabíró sporttársak rendszeresen végzett, magas szintű munkáját emelték ki. Az MNASZ sportbírói 1986 óta dolgoznak a Hungaroringen, képzésüket az MNASZ sportbírói bizottsága végzi. A 300 tagú csapat évente körülbelül 50 eseményen vesz részt, köztük a Formula–1, a WTCC, az ETRC és a Ferrari Challenge sorozat hazai futamain. A magas szintű szakmai tudást és a megbízható feladat-ellátást az FIA mellett más, a világ különböző országaiból érkező felkérések is elismerik, szakértő kollégáinkat külföldre is gyakran hívják versenyezni. A versenyzők minden hungaroringi esemény után elmondják, itt a legnagyobb biztonságban érzik magukat, mert a pályabírók láthatóan mindig az eseményekkel együtt élve dolgoznak – napi tíz-tizenkét órán keresztül, folyamatosan koncentrálva. Megtisztelő Charlie Whiting, a Formula–1 nemzetközi versenyigazgatójának véleménye is, amely szerint a hungaroringi pályabírók tevékenysége – kiemelve a versenyirányítással történő kommunikációjukat – első osztályú, egyedülálló, és követendő példa” – áll Oláh Gyárfás gratuláló közleményében, majd még azt is hozzáteszi, az FIA postán küldi el a díjat, amelyet ő személyesen ad majd át az érintetteknek az évadnyitó sportbírói értekezleten. 

„Harminc év munkájának elismerése ez a díj – szögezte le Faluvégi Péter a Formula–1-es Magyar Nagydíj hazai versenyigazgatója, majd amikor arról kérdeztük, mi a sportbírói csapatunk sikerének titka, a következő választ kaptuk: – Sok helyen jártam már a világban, és azt tapasztaltam, hogy háromféle iskola van. Az egyik azt mondja, minden feladatra különálló csapatok kellenek, de ebben az esetben az információk nem mindig jutnak el a megfelelő helyre. A másik iskola részcsapatokat szervez, és azok munkáját hangolja össze. A mi titkunk, hogy nálunk minden egységes. Nem szűrjük meg az információt, hanem egyetlen információs csatornán dolgozunk, és arra tanítjuk az embereinket, hogy mindenki csak annyit mondjon, ami fontos, és én is csak annyit mondok nekik, ami feltétlenül fontos. Mi hiszünk benne, hogy ez szolgálja leginkább a pályán zajló autóverseny érdekeit, s számunkra ez a legfontosabb. Az alázat a sport iránt. És ezt mi a Hungaroringgel együtt, a Hungaroring támogatásával, hozzáállásával tudjuk megvalósítani. Minden évben kapunk például egy napot, amikor gyakorolhatunk, amikor felemelünk és felgyújtunk egy autót, helyzeteket szimulálunk, oktatunk, dolgozunk...”

Természetesen a Hungaroring elöljárói is nagyon boldogok és büszkék a díj miatt, amely a sportszakmai személyzet mellett természetesen a pálya, az idén a harmincadik jubileumát ünneplő Magyar Nagydíj elismerése is. 

„Gratulálunk a sportbírói csapatnak, amely évről évre nagy szakértelemmel és alázattal végzi a munkáját a versenypályánkon – kezdte Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese. – A magyar szakértelem szerencsére világhírű, amire nagyon büszkének kell lennünk, mint ahogy arra is, hogy a világ több pontjára hívják a kollégáinkat oktatni. Idén, a harmincadik jubileum alkalmából rendezett ünnepségen mi is elismertük a sportszakmai személyzet munkáját, hiszen nélkülük nem lehetne ennyire sikeres a versenyünk, amely immár három évtizede képviseli a legmagasabb színvonalat a versenynaptárban.” 

A Braking News F1 csapata gratulál a Hungaroringnek ehhez a nem kicsit megtisztelő kitüntetéshez!

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr118091026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása