F1 - A RED BULL KÖLTSÉGREKORDOT DÖNTÖTT 2014-BEN

f1-brazilian-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11-locks-up-under-braking_1.jpg

Az energiaitalos márka csapata rekordmennyiségű összeget költött el a 2014-es Forma-1-es évadban a csapat fenntartására.

A Red Bull olyan nagy gyártókat, mint a Ferrari vagy a Mercedes, "megszégyenítően" túlszárnyalt költekezés szempontjából a tavalyi szezonban, amikor is mindent egybevetve nagyjából 203 millió angol fontot költöttek el. Ez nagyjából 90 milliárd forint értéknek felel meg. 

Dietrich Mateschitz együttese főleg az új hibrid technológiára való átállás miatt költekezett többet, mint a megelőző esztendőben, a csapat költségvetése nagyságrendileg 7,5 millió fonttal költött többet tavaly, mint 2013-ban. A nagyobb felemésztett pénzmennyiséghez nyilván az is hozzájárult, hogy a Red Bull címvédőként tetemes lemaradásba került az uralmat akkortájt átvevő Mercedesszel szemben, amit nyilván nem hagyhattak annyiban, ezért jóval többet kellett az autó gyorsabbá tételére fordítani. Sőt, eleinte még arra is, hogy versenygépük egyáltalán pályára gurulhasson (emlékezhetünk, a 2014-es téli teszteken a csapat alig tett meg pár kilométert az új technikával, megbízhatósági gondok miatt). Ráadásul ehhez még az is hozzájött, hogy akkoriban pár új dolgozó is munkába állt a Milton Keynes-i gyárban, ami még jobban megnövelte a kiadásokat.

A Telegraph elemzése alapján egyébként az alkalmazottak fizetésére körülbelül 63 millió font ment el, ebből pedig több, mint 2 milliót a csapatfőnök Christian Horner tehetett zsebre.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr338084712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása