F1 - A MERCEDES A HARMADIK SZABADEDZÉSEN IS MEGSEMMISÍTŐ VERESÉGET MÉRT A MEZŐNYRE INTERLAGOSBAN

f1-brazilian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06.jpg

Lewis Hamilton nyerte a Mercedesszel a Brazil Nagydíj harmadik szabadedzését csapattársa, Nico Rosberg és a ferraris Sebastian Vettel előtt.

Éjszaka komoly esőzések sújtották az interlagosi pályát, melynek következtében több létesítmény is megsérült, például a Senna-S kanyarban több lelátó tetőszerkezete rongálódott meg. Azonban a harmadik szabadedzés lebonyolítására már nem volt kihatással a mostoha időjárás, sőt, a közép-európai idő szerint 14:00-kor startoló tréning száraz, napos időben került megrendezésre.

page2.jpg

Az első említésre méltó eseményre nagyjából 20 másodpercet kellett várnunk, amikor Lewis Hamilton középső szektorban megálló Mercedese került képre. Az angol elmondása szerint elvesztette a sebességeket, de végül be tudta hozni a bokszba a W06-ost. Az angol percekkel később viszont már újra a pályán volt, sőt első mért körével átvette az első helyet csapattársától, Nico Rosbergtől, azonban a németnek volt válasza, így félidőnél újra a 6-os rajtszámú Mercedes volt a lista élén.

ctxqmifxaai_dyl.jpg

Azonban Hamiltonnak a későbbiekben akadt még gondja. Amikor már csak 25 perc volt hátra, a háromszoros világbajnok angol a 11-es kanyarban csúszott ki Mercedesével. Az angol elmondta, hogy ezúttal befogtak a hátsó fékek. Nem tudja, hogy miért, de mindenesetre újra meg kellett látogatnia a depót.

Az utolsó körökben pedig a lágy gumis időmérő-szimuláció miatt folyamatosan változott a sorrend. Végül pedig Lewis Hamilton nyerte a harmadik tréninget, a korábbi problémák után némi meglepetésre, a hétvége harmadik Mercedes 1-2-jét pedig Nico Rosberg biztosította be a második helyével, a német csak 123 ezreddel volt lassabb a brit címvédő 1:12.070-es idejénél. A képzeletbeli második sor a Ferrarié lett, a tegnap délutáni tréninghez hasonlóan Vettel és Raikkonen ismét a 3-4. helyeken zártak.

Az 5. helyen a williamses Valtteri Bottas végzett, megelőzve a Force India és a Lotus versenyzőit, a Hülkenberg - Grosjean - Perez - Maldonado triót, míg a legjobb tízet a toro rossós Max Verstappen zárta.

A közepes gumikon még villogó Red Bullok pedig elfogytak a 60 perces tréning végére, Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat csak a 11., valamint 13. helyeken zártak. Nem villogtak a hazai közönség előtt szereplő Felipék sem: Massa pusztán a 12. leggyorsabb időt futotta meg, míg Nasr-nek is mindössze egy 17. hely jött össze.

A hétvége programja az időmérővel fog folytatódni, amely közép-európai idő szerint 17:00-kor kerül megrendezésre.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

ctxw9ocwsamohow.jpg

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr218077910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása