F1 - MERCEDES 1-2-VEL INDULT A BRAZIL HÉTVÉGE

lewis_hamilton_f1_grand_prix_brazil_practice_5oapz-w6ofpl.jpg

Az interlagos-i hétvége is Mercedes-uralommal indult, Lewis Hamilton nyerte az első szabadedzését.

Közép-európai idő szerint 13:00-kor elstartolt a brazil versenyhétvége az első szabadedzés kezdetével az idei utolsó előtti helyen Interlagosban. Eleinte napos idő fogadta a mezőnyt, azonban félidő tájékán felhők jelentek meg az égboltok, ám azok nem hoztak égi áldást.

ctsbg3sucaacwq5.jpg

A tréning pikantériáját a poros, új aszfaltréteg okozta csúszkálások, elfékezések hozták, valamint a Mercedes S-csatornának hitt, furcsa eleme, melyről kiderült, hogy nem S-csatorna. Az orrkúp legtetején látható dudor arra szolgál, hogy a pilóták jövő évi üléspozícióját próbálgassák, ugyanis ez az ideihez képest meg fog változni.

ctsdiowwwaaomhp.png

A 90 perces gyakorlás leglátványosabb kicsúszása Kimi Raikkonen nevéhez fűződik. A Ferrari legutolsó egyéni bajnoka 10 perccel a leintés előtt csúszott ki a 4-es kanyarban. Minden bizonnyal bekapott a hátsó fék, utána a finn megcsípte, ez pedig a nagy tempónál történő megforgást eredményezte, ráadásul a Jégembernek még a sóderágyon is át kellett vágtatnia.

Videón a finn kalandja:

ctsegajxiaaqjj4.jpg

A bokszutcában sem volt hiány meleg helyzetből. Percekkel a leintés előtt a mclarenes Button, valamint a Lotus/Renault jövő évi versenyzője, az edzésen Romain Grosjean autóját használó Jolyon Palmer kis híján összekoccantak a Lotus csapat figyelmetlen kiengedéséből kifolyólag.

Ami pedig a végeredményt illeti, Lewis Hamilton rendesen elverte a mezőnyt, köztük a második helyen záró csapattársát, Nico Rosberg, aki több, mint 5 tizeddel volt lassabb a háromszoros világbajnok 1:13.543-as idejénél. A harmadik helyre a ferraris Vettel ért oda, megelőzve a red bullos Daniel Ricciardót, valamint Kimi Raikkonent. A Red Bull másik pilótája, Daniil Kvyat a hatodik lett, a williamses Valtteri Bottas és a toro rossós Max Verstappen előtt. A legjobb tíz sorrendje a force indiás Nico Hülkenberggel és a lotusos Pastor Maldonadóval zárult.

Álmosan kezdett a hazai közönség előtt versenyző két Felipe: Nasr a Sauberral 14., Massa a Williamsszel 17. lett csak.

A második szabadedzés közép-európai idő szerint 17:00-kor fog megkezdődni.

Az első szabadedzés végeredménye:

ctsgjmrwcaae414.jpg

Fotó: Zimbio.com, Sutton Images, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr258076006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása