F1 - A RED BULL-LAL TÉRHETETT VOLNA VISSZA AZ ALFA ROMEO

automotive-frankfurt-international-motor-show-2015-alfa-romeo-logo.jpg

A Ferrarinak az volt a terve, hogy a Red Bull-lal együttműködve juttatta volna vissza a Forma-1-ben testvérmárkáját, az Alfa Romeót, azonban ez az elképzelés több okból kifolyólag zátonyra futott.

A Red Bull a Renault-val való viharos szakítás után kopogtatott a másik három motorbeszállító, a Mercedes, a Ferrari és a Honda ajtaján, ám igazából egyik ajtó sem nyílt ki nagyon, így minden bizonnyal a Milton Keynes-ben székelő csapat a francia motorgyártó termékeit fogja használni jövőre is, csak valószínűleg az eddigitől eltérő rendszerben.

f1-brazilian-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11-locks-up-under-braking.jpg

A Ferrari 2015-ös motorokat, és egy közös projektet ajánlott volna a Red Bull istállónak. A motorsport.com szerint ez a megállapodás egy trükk része lehetett volna. Amennyiben Red Bull Ferrariként jött volna létre az egyezség, akkor az olasz gyártó csak az FIA által megszabott 32 módosító pontból gazdálkodhatott volna a téli motorfejlesztések folyamán, és egy gyártó nem rendelkezhet egyszerre két különböző specifikációval, ennek révén pedig felmerült a motor átnevezésének ötlete, mégpedig Alfa Romeóra. Ez az ötlet végül pedig amiatt jutott a süllyesztőbe, mert a Red Bull-nak nem lett volna lehetősége a motorépítés költségeinek fedezésére, mindemellett ez valamilyen szinten ugrás lett volna az ismeretlenbe, ugyanis semmi garancia nem volt arra, hogy az Alfa Romeóra átnevezett erőforrások elérik a gyári Ferrari-szintet.

f1-brazilian-gp-2015-sebastian-vettel-ferrari-sf15-t_1.jpg

Mindemellett a Ferrari és az FIA között nézeteltérés alakult volna ki, ugyanis a motorok homologizációjára vonatkozó szabályok egyértelműen kimondják, hogy egy motorgyártó csak egyféle specifikációt hagyhat jóvá. Az elnök Sergio Marchionne nemrégiben nyilatkozta azt, hogy továbbra is nyitott arra, hogy partnerségbe elegyedjen a Red Bull-lal, noha ez nem jelenti azt, hogy gyári motorokat is adna a bikáknak. Az elnök imádja az Alfát, és szeretné, ha hosszú idők után újra valamilyen nívós autósport lehetne látni a márkát. Az Alfa Romeo korábban több ízben is szerepelt a Forma-1-ben, valamint 2005 és 2007 között a WTCC-ben képviseltette magát az olasz márka.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr228076776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása