F1 - MAX VERSTAPPEN VISSZAHOZHATJA HAZÁJÁBA A FORMA-1-ET?

f1-mexican-gp-2015-max-verstappen-scuderia-toro-rosso-str10.jpg

A hollandok szuper tehetsége elég lehet ahhoz, hogy visszatérjen a Holland Nagydíj?

A közelmúltban Mexikóban láthattuk, milyen jól sülhet el az, ha egy a Forma-1-gyel nagy múltat ápoló ország visszatérhet a száguldó cirkusz versenynaptárába, de tavaly Ausztriában sem volt más a helyzet. Max Verstappen idén mutatkozott be a királykategóriában a Toro Rosso színeiben, és nem túlzás állítani, hogy szabályosan berobbant a Forma-1 mezőnyébe. Az eddigi 17 futamon rendkívüli agresszivitásával és fantasztikus előzőképességeivel hívta fel a figyelmet magára, és nem elképzelhetetlen, hogy az őt körülvevő nagy rajongás akár hazája nagydíjának visszatérését is eredményezheti majd, ahogyan Sergio Pérez is szerepet játszott a mexikói futam visszahozatalában. 

Jerry Kramer holland politikus úgy nyilatkozott, Max Verstappen feltűnése és eddigi eredményessége után mindenképp meg kell fontolniuk a visszatérés lehetőségét, még akkor is, ha nyilvánvaló, a rendezési díjak igen magasak. 

Azonban Hollandia esetében nem feltétlenül ez jelentené a gondot, sokkal inkább maga a pálya. A helyszín nyilvánvalóan Zandvoort lenne, de az az évek alatt (utoljára 1985-ben látogatott el oda a Forma-1) igen hátramaradt a modernebb pályákkal szemben, ezért komoly felújításokra lenne szükség, hogy a pályát övező létesítmények az F1 mezőnyét is vendégül láthassák. Jelenleg a DTM (Német Túraautó Bajnokság) és néhány más GT sorozat látogat el rendszeresen a helyszínre, de a szűk bukótereket is ki kellene bővíteni a Forma-1 fogadásához, ami szintén nagy összegeket emésztene föl, nem beszélve arról, hogy elképzelhető, hogy a környező épületek és a pálya miatt fekvő tengerpart miatt erre nem is lenne lehetőség, vagy ha lenne is, csak a vonalvezetés változtatásának árán. Azt pedig senki nem szeretné, mert több pilóta bevallása szerint a zandvoorti jelen formájában az egyik legszórakoztatóbb pálya, amin versenyezni lehet. 

Erik Weijers, a pálya igazgatója egyébként elmondta, ha komolyan vissza akarják hozni a Forma-1-et hazájukba, akkor nem lesz elég a kormány támogatása, befektetőkre is komoly szükség lenne a pálya felújítása miatt. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238062776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása