MOTOGP - IANNONE ÉS MARQUEZ NYERTÉK A SZOMBATI TRÉNINGEKET

page.jpg

A Ducati olasz pilótája, Andrea Iannone megnyerte a harmadik szabadedzést, míg a tét nélküli negyedik tréningen a repsolos Marc Marquez bizonyult a leggyorsabbnak.

Harmadik szabadedzés

A harmadik tréning rögtön egy kavicságy látogatással kezdődött, méghozzá azon Nicky Hayden részéről, aki utolsó MotoGP-hétvégéjén vesz részt, valamint bekerült a széria legendái közé.

Egészen a 45 perces tréning második feléig kellett várnunk ahhoz, hogy bárki is javítson pénteki köridejeihez képest, végül ez elsők között Marquez és Iannone számára sikerült, viszont ennek ellenére nem tudtak javítani a pozícióikon. Majd amikor a véghajrá előtt egy kicsivel felkerültek Marquez Repsol Hondájára a friss gumik, átvette a vezetést. Jó időt produkált a lágy gumikon Valentino Rossi, aki csupán négy ezreddel kapott ki Marqueztől. Jorge Lorenzo is remek körön volt, méghozzá aszimmetrikus gumikon, azonban Michaele Pirro feltartotta őt, mellyel sok értékes tizedet veszített.

Végül a nagy meglepetést Andrea Iannone nyújtotta, aki a Ducatival elsőként ment 1:31 alá a hétvége folyamán, majd feljött mögé a második helyre honfitársa, a yamahás Valentino Rossi, aki mindössze csak 6 századot kapott. A "Doktor" mögött fő riválisai, Marquez és Lorenzo zártak a 3-4. helyen, a legjobb ötöt pedig Bradley Smith tette teljessé.

A három szabadedzés összesített eredményei alapján...

- automatikusan bejutott a Q2-be: Iannone, Rossi, Marquez, Lorenzo, Smith, Pedrosa, P. Espargaro, Dovizioso, Crutchlow, Petrucci;

- a Q1-ben küzd a fennmaradó két továbbjutó helyért: A. Espargaro, Barbera, Vinales, Hernandez, Bradl, Bautista, Pirro, Miller, Redding, Baz, Di Meglio, Hayden, Laverty, Elias, West és Parkes.

Negyedik szabadedzés

A tét nélküli negyedik tréning abszolút eseménytelen volt, végül az edzéselsőség Marc Marquezé lett, aki 1,5 tizedet vert Jorge Lorenzóra, őket pedig a másik Repsol Hondával Dani Pedrosa, valamint a másik Yamahával Valentino Rossi követte. A legjobb ötöt pedig a ducatis Andrea Iannone zárta.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr698057762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása