F1, WEC - FIA: NEM SZÁNDÉKOS A BAKUI NAGYDÍJ ÉS A LE MANS-I 24 ÓRÁS ÜTKÖZÉSE

lemans-24-hours-of-le-mans-2015-19-porsche-team-porsche-919-hybrid-nico-hulkenberg-nick-ta.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elárulta, hogy a 2016-os évben a Forma-1-es Bakui Nagydíj és a WEC Le Mans-i 24 órás nem szándékosan kerültek egy hétvégére.

Mint ismeretes, a 2016-os esztendőben a Forma-1 Európai Nagydíj, valamint a WEC Le Mans-i egynapos verseny ugyanarra a június18-19-i hétvégére került, ez pedig nagy port kavart és óriási elégedetlenséget váltott ki a motorsport világában. A WEC vezetősége úgy gondolja, hogy ez szándékos volt Bernie Ecclestone részéről, annak érdekében, hogy az aktív Forma-1-es pilóták indulását bojkottálja, amivel nőne az Endurance VB értéke. Ezen átfedés miatt Nico Hülkenberg nem védheti meg a győzelmét, Fernando Alonso sem debütálhat a legendás futamon, és Jos Verstappennek is le kell mondania a szereplésről.

A nézőszám miatt ugyanakkor a szervezők nem aggódnak, csak sajnálni fogják, hogy nem lesznek jelen aktív Forma-1-es versenyzők. A brit Autosport lapnak az FIA elnöke Jean Todt elmesélte, hogy a két futam ütközése kapcsán semmilyen szándékosság nem történt. A francia pedig a botrány átfedést azzal indokolta, hogy nehéz úgy megszervezni a versenynaptárt átfedés nélkül, miután a Forma-1-ben 21, a WRC-ben 14, a WTCC-ben 12, a WEC-ben és a Formula E-ben pedig 10-10 versenyhétvége lesz.

Jean Todt természetesen nagyon sajnálja a dolgot, ugyanakkor megerősítette, hogy ennél jobb forgatókönyvet nem lehetett összehozni. Mindeközben a francia kiemelte, hogy annyi jó van a dologban, hogy a Forma-1-es nagydíj Bakuban délben rajtol, míg a WEC Le Mans-i fordulóján 15:00-kor ér véget az egynapos verseny. (Habár ez jó néhány szurkoló szemében körülbelül annyit jelent, hogy "nesze, itt a semmi, fogd meg", ugyanis nem kevés olyan autósportdrukker van a világon, akinél már bevett szokás az, hogy minden a 24 órát nyomon követi. - szerk.)

A Porsche pedig még hetekkel ezelőtt lenyilatkozta, hogy amíg nem végleges a Forma-1-es versenynaptár, addig nem akarnak letenni Nico Hülkenberg indíttatásáról. A versenykalendárium minden bizonnyal a Motorsport Világtanács decemberi ülésén kerül véglegesítésre.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr958055538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása