F1 - A RED BULL MÉGSEM KAPJA MEG AZ ÚJ RENAULT-MOTORT

f1-mexican-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing.jpg

A tegnapi hallott hírek, miszerint a Red Bull Brazíliában megkapja az új Renault-motort, máris cáfolásra került, tehát a két fél viharosra alakuló kapcsolata úgy ér véget, hogy a bikák a régebbi egységekkel fognak versenyezni.

Tegnap kapott szárnyra a hír a médiában, hogy a Red Bull Brazíliában megkapja a Renault legfrissebb erőforrását, melyhez a franciák felhasználták mind a 11 módosító pontjukat. Sajtóértesülések arról számoltak be, hogy a motor akár 2-3 tizedmásodperces javulást eredményezhet.

Azonban ez a hír amilyen gyorsan berobbant a köztudatba, a cáfolás is nagy port kavart, ami órákkal az állítás után érkezett. A legfrissebb információk szerint a motor az Ilmortól származik, a dolgok hátterében pedig Mario Illien áll.

Az energiaitalos istálló pedig azért nem használhatta ezt az egységet, mivel zajlottak a jogi viták a Renault-val, hogy az erőforrás kinek a szellemi tulajdona.

Az Auto Motor und Sport kérdésére elárulta, hogy semmit sem tud a Renault legújabb frissítéseiről, valamint nagyon meglepőnek és furcsának tartaná, ha a francia szakemberek a háta mögött ügyködtek volna. Illien azt is tagadta, hogy a Red Bull főhadiszállásán, Milton Keynes-ben egy külön részleg alakult volna ki, ahol a saját motor fejlesztése zajlik.

f1-mexican-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11_4.jpg

Azonban ennek már csak amiatt sincs realitása, mivel a csapattulajdonos Dietrich Mateschitz már számtalan alkalommal leszögezte, hogy neki versenyképes, Mercedes- vagy Ferrari-kaliberű erőforrásra van szüksége, továbbá egy saját motor kifejlesztése jóval több időt igényelne.

A fent említett német lap beszámolója azt állítja, hogy a Red Bull nem fog Hondára váltani, hanem minden bizonnyal továbbra is Renault-motorral fogják folytatni, csak nem a francia gyár nevével fémjelezve. Az erőforrás adott részeinek fejlesztése majd a Red Bull reszortja lesz.

Az akkumulátorok, valamint a szoftverek terén a szakemberek már van egy kétéves tapasztalata, ami jól jöhet. Sőt, az AMuS egyértelműen leírja, hogy ez az egyetlen esélye a Red Bull-nak a Forma-1-ben maradás érdekében. A német lap állításai szerint pedig a félig Renault-, félig Red Bull-motor izmosabb lehet, mint a franciák teljesen gyári erőforrása.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr308054440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása