MOTOGP - HIVATALOS: A SPORTDÖNTŐBÍRÓSÁG ELUTASÍTOTTA ROSSI KÉRELMÉT

motogp-malaysian-gp-2015-valentino-rossi-yamaha-factory-racing_2.jpg

Elutasította Valentino Rossi múlt héten benyújtott kérelmet a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, szóval a "Doktor" a rajtrács végéről fog indulni Valenciában!

Mint ismeretes, a versenyirányítás 3 büntetőponttal sújtotta a Yamaha gyári csapatának olasz pilótáját, Valentino Rossit, mert a "Doktor" kitessékelte a Repsol Hondánál versenyző riválisát, Mar Marquezt a pályáról, aki ennek következtében elesett. A Yamaha megpróbált fellebbezni, azonban a FIM nem módosított a bírák döntését.

Ennek következtében pár nappal később Rossi kezébe vette az ügyét, és benyújtotta egy kérelmet a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, hogy enyhítsék, töröljék el, vagy függesszék fel büntetését, amely miatt Valenciában a legutolsó rajtkockából kéne startolnia.

A minap pedig megjött az ítélet a döntéshozók részéről, a tegnapi tárgyalást követően, melyen ott volt Rossi, valamint a FIM képviselője. Valentino Rossi szankcionálását helyben hagyták, tehát a mindent eldöntő szezonzárón a mezőny végéről kell felzárkóznia a "Doktor"-nak, ha meg akarja akadályozni azt, hogy 7 pontos előnyét elveszítve Jorge Lorenzo harmadjára is világbajnok legyen a MotoGP legmagasabb géposztályában.

Ugyanakkor a szervezet hangsúlyozta, hogy ez nem a fellebbezés ügy végeredménye, tehát utólag még kikerülhetnek a büntetőpontok az olasz licencéből, azonban eddig a pontig akár még hónapokat is várhatunk.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr888053076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása