F1 - ARGENTÍNA IS VISSZATÉRHET?

f1-argentinian-gp-1995-michael-schumacher.jpg

A Mexikói nagydíj hatalmas sikert aratott a Forma-1 szurkolóinak és résztvevőinek körében, és ennek hatására Buenos Aires-ben is elgondolkodtak a futam visszahozásáról.

Az argentin Federico Gastaldi, a Lotus F1-es csapatnának helyettes csapatfőnöke érdekes információkat árult el a Reuters hírügynökségnek, miszerint bátyja, Marcos már a Forma-1 Menedzsment elnökével, Bernie Ecclestone-nal tárgyal az argentin futam visszatéréséről. Állítólag Ecclestone nem látja elképzelhetetlennek ennek megvalósulását, de azt is elmondta, nincs rá garancia. Gastaldi eközben azt mondja, már elkezdték elvégezni a házi feladatot az utoljára 1998-ban használt versenypálya körül, és ha Ecclestone-nak tetszeni fog, amit lát, akkor megkezdődhetnek a komolyabb tárgyalások is. Van azonban még egy dolog, ami sokat javíthat/ronthat a nagydíj visszatérésének esélyein...

Ez pedig az elnökválasztás, melyet nemsokára, november végén tartanak az országban, a két jelölt pedig Daniel Scioli a kormánypárttól, valamint Mauricio Macri az ellenzéki párttól (Ecclestone valószínűleg utóbbinak szorít a szavazáson).

Argentína egyébként Mexikóhoz hasonlóan nem rendezett rengeteg nagydíjat, és több korszaka is volt a Forma-1-ben. A legutóbbi 1995 és 1998 között volt, de rendeztek nagydíjat az országban a hazai legenda Juan Manuel Fangio idején is, az '50-es években.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr778053982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása