F1 - HIVATALOS: SUSIE WOLFF VISSZAVONUL A VERSENYZÉSTŐL

f1-german-gp-2014-susie-wolff-williams-development-driver.jpg

Nem várt, kellemetlen bejelentést tett szerda reggel a Williams Racing, miszerint tesztpilótájuk, Susie Wolff a Bajnokok Tornájának végeztével abbahagyja versenyzői pályafutását.

A 32 esztendős Susie Wolff, leánykori nevén Susie Stoddart 2006 és 2012 között volt a Német Túraautó Bajnokság mezőnyének a tagja, a brit pilótahölgy legeredményesebb szezonját 2010-ben futotta, amikor két alkalommal, Lausitzringen és a Hockenheimringen 7. lett, így az esztendőt 4 ponttal a 13. helyen zárta olyan ismertebb neveket megelőzve, mint Ralf Schumacher, vagy David Coulthard. 2012 végén felhagyott a túraautózással, hogy Forma-1-es karrierjét egyengethesse. 2012 áprilisában aláírt a Williamsszel, mint fejlesztőpilóta, a grove-i istálló az idei évre feljebb fokozta, és a csapat hivatalos tesztpilótája lett.

A grove-iaknál tavaly történelmet írt Silverstone-ban, amikor a pénteki első edzésen vezethette az FW36-ost, ezen alkalmat megelőzően pedig utoljára két évtizeddel ezelőtt volt példa arra, hogy valaki részt vehetett Forma-1-es hétvégén. Azóta további három alkalommal kapott ilyesféle lehetőséget Wolff: tavaly Németországban, valamint idén Spanyolországban és Silverstone-ban.

A skót nemzetiségű pilótahölgy megköszönte a lehetőséget a Williams csapatának, amely lehetővé tette számára azt, hogy megvalósíthassa az álmát, miszerint Forma-1-es autót vezethetett. Nagyon hálás a csapatnak Wolff, és élvezte az azzal együtt töltött időt. Azonban élete ezen szakaszát lezárja, és várja a jövő nyújtotta kihívásokat.

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams a csapat nevében intett búcsút Susie Wolff-nak. Elmondta, hogy örült, hogy a skót hölggyel dolgozhatott, aki sok esetben tudott tapasztalata révén érdekes és fontos adatokkal szolgálni, melyek a fejlesztések során jól jöttek. Minden jót kíván neki Ő és a csapat a jövőre nézve, valamint sok sikert a Bajnokok Tornájára, amely Susie Wolff utolsó szereplése lesz.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr848050468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása