F1 - HÍRCSOKOR A RED BULLRÓL

f1-mexican-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11_3.jpg

Lassan már nincs olyan nap, amikor ne jelenne meg bármilyen hír és/vagy pletyka, amely a Red Bull háza táját övezi. Ez is egy olyan nap.

Négy autót tervez a Red Bull a 2016-os szezonra

Mint ismeretes, a Red Bull helyzeteiről és annak lehetséges megoldásairól már a Braking News F1-en is számos cikk jelent meg. A minap pedig Christian Horner nyilatkozott a formula1.com-nak, aki nem fura mód nem tartja kizártnak a Renault-val való folytatást, noha egy teljesen más kapcsolatformában.

A brit csapatvezető a Bernie Ecclestone - FIA kettős által megalkotott koncepciót sem zárná ki, miszerint a kellene egy, 2017-től debütáló független motorgyártó megjelenne a királykategóriában. Ugyanakkor Horner kikötötte, hogy csak akkor lenne jó ötlet, ha az versenyképes, valamint költséghatékony.

Azonban mindennek előtt a csapatnak a 2016-os évet kéne valahogy megoldani, és Horner elárulta, hogy baromi egyszerű módon oldották meg dolgot. Összesen négyféle autót terveztek meg a szakemberek, mondván, hogy valamelyik erőforrás csak belefér az RB12-esbe.

Mateschitz kitolta a határidőt, a Renault-val való folytatást elvetette

Korábban úgy volt, hogy a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz október 31-ig szabta ki a határidőt, hogy megtalálja a csapat a Renault utódját. Végül Mateschitz a minap kitolta azt további három héttel, ám kérdéses, hogy ez idő alatt miképpen tud kimászni a négyszeres világbajnok istálló a slamasztikából, ugyanis a motorgyártók ajtajai rendre zárva voltak a Red Bull előtt, miután attól félnek, hogyha az RB12-esekbe bekerülne az erőforrásuk, akkor gyári formációk levesébe is beleköpne.

Az Autosport pár napja vetette fel azt, hogy a Red Bull újraépítheti kapcsolatát a Renault-val, mégpedig névtelen motorokkal. Mateschitz leszögezte azonban Christian Horner állításával valamilyen szinten ellentmondva, hogy a Red Bull szakított a Renault-val.

Ami pedig a Toro Rossót, a Red Bull fiókcsapatát illeti, az imént említett lap szerint már nincs messze a megoldás, miszerint a faenzai konstruktőr megkapja jövőre a Ferrari idei motorjait. Ugyanakkor a csapatok tulajdonosa azt is tisztázta, hogyha a Red Bull nem tud maradni, akkor a Toro Rosso sem fog.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr648048790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása