WTCC - MONTEIRO NYERTE AZ IDEJEKORÁN MEGSZAKÍTOTT FUTAMOT

12140738_704201676346695_592266392337726329_n.jpg

A gyári Honda portugál pilótája, Tiago Monteiro nyerte meg a második thai futamot, amelyet nagyon furcsa módon szakítottak meg, ugyanis a sötétedés miatt piros zászlóval leintették három körrel a vége előtt, holott naplementés futamként lett beállítva. Michelisz Norbert egy Parc Fermé-szabály megszegése miatt áthajtásos büntetést kapott, így a második thai futamon is nullázott, így már csak a hetedik az összetettben.

Az első futam után valamivel a második futam is megrendezésre került Thaiföldön, amely a tervek szerint naplementében zárult / zárult volna. A pole-ból Michelisz Norbert indulhatott a zengős Hondában, a piros lámpák elalvását követően jól rajtolt a magyar pilóta, miután a mellőle induló portugál márkatárs, Tiago Monteiro kerekei kipörögtek. Valamivel hátrébb a Citroenek kakaskodtak egyet, Lopez és Ma ütköztek, valamint Bennani is kicsúszott, de a legrosszabb Muller járt, aki ismét kiesett, miután kitört a bal első kerék.

Monteiro és Michelisz a harmadik körben kezdtek el harcolni, végül a portugál megelőzte a magyart, majd Chilton is megérkezett mögéjük a Chevrolet-vel. Egyértelmű volt, hogy olyannyira sérült az első futamos bukásban a zengős Civic, hogy a szerelők sem tudták 100%-os állapotba feltámasztani.

Ráadásul a negyedik körben még inkább tragédiába torkollott Michelisz Norbert amúgy jól induló thai hétvégéje, ugyanis a sportbírók kiintették a magyart egy áthajtásos büntetésre, mert a csapat megszegte a Parc Fermé-szabályokat. Ezzel a magyar pilóta visszaesett az utolsó, 13. helyre, így az utolsó előtti helyszínre még ötödikként érkező Michelisz pont nélkül hagyta el Thaiföldöt. Később a csapat elárulta, hogy a 2012-es Yokohama-bajnok úgy gördült pályára, hogy közben a Civic jobbra húzott.

Ezután a legjobb négyet Monteiro, Loeb, Chilton és Ma alkotta, előbbi kettő meglógott, viszont utóbbi kettő nagyot csatázott, de végül a citroenes kínai gyorsabbnak bizonyult és megelőzte a chevrolet-es britet. Azonban Lopez, Chilton és Tarquini között kemény harc alakult ki, a Citroen és a Honda össze is ért a nagy csatározás közepette, melyből győztesként a kétszeres világbajnok került ki.

A 12. körben, amikor már kezdett szorossá válni a győzelemért vívott Monteiro - Loeb csata, a versenyirányítás váratlan módon megszakította a versenyt, ugyanis a naplementés futamon "váratlan módon besötétedett"! Ennek köszönhetően Tiago Monteiro megnyerte a futamot Sebastien Loeb és Ma Qing Hua előtt. A friss kétszeres világbajnok, José Mária Lopez a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót, Chilton és Tarquini előtt. A pontszerzők névsorát Huff, Bennani, D'Aste és Sritrai tette teljessé. November 26-27-én folytatás Katarban!

Végeredmény hamarosan!

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr988041068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása