WTCC - LOPEZÉ AZ FP1, MICHELISZ A 4.

wtcc-buriram-2015-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-team.jpg

A második világbajnoki címe felé menetelő José Mária Lopez nyerte az első szabadedzést Thaiföldön a Citroennel, a Yokohama Kupa éllovasa, Michelisz Norbert pedig a negyedik leggyorsabb időt futotta a zengős Hondával. Az edzés pedig idejekorán ért véget, köszönhetően a ladás Nicolas Lapierre balesetének.

A nulladik szabadedzést, melyet Michelisz Norbi zárt az élen, azt követően az első tréningre került sor a CIC-en, közép-európai idő szerint 8:30-tól.

csoajxawiaazohb.jpg

A félórás tréningen ezúttal hármas Citroen-győzelem született, José Mária Lopez zárt az első helyen, az argentin mögött a privát C-Elyseé-t kormányozó Mehdi Bennani zárt, megelőzve főnökét és márkatársát, Sebastien Loeb-öt.

A három Citroen mögött pedig Michelisz Norbert zárt a negyedik a zengős Hondával, mindössze pár századdal lemaradva Loeb-től. Az ötödik helyen a gyári Honda rutinos olasz pilótája, Gabriele Tarquini zárt a ladás Nicky Catsburg, valamint saját csapattársa, Tiago Monteiro előtt. A legjobb chevroletes ismételten Hugo Valente lett, aki a 8. leggyorsabb köridőt autózta, mögötte a TOP 10-et citroenes Ma Qing Hua, valamint a Lada Vestával Rob Huff. A negyedik gyári Citroennel Yvan Muller csak 11. lett.

lap.jpg

Az esemény legnagyobb történése Nicolas Lapierre-hez fűződik, a Lada frissen igazolt franciája a véghajrában csúszott ki a pályáról az egyik egyenes végén, és a Vestával a gumifalig meg sem állt.

A második szabadedzés közép-európai idő szerint 11:00-kor kezdődik.

Az első szabadedzés végeredménye:

cats_3.jpg

Fotó: motorsport.com, Touring Car Times, WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr328038432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása