F1 - NÉGY CSAPAT VAN MÉG MOTOR NÉLKÜL 2016-RA

f1-mexican-gp-2015-pastor-maldonado-lotus-f1-e23.jpg

Jelen pillanatban a Red Bull és a Toro Rosso mellett még a Lotus és a Manor az a két csapat, melynek nincsen még erőforrása 2016-ra, azonban az enstone-i és a dinningtoni gárda esetén ennek már anyagi okai is vannak.

Mint ismeretes, a Red Bull és a Toro Rosso szakított a Renault-val, mint kiderült, a Mercedes sürgető befolyására, azonban a bikák és a Mercedes között annak ellenére sem alakult ki végül semmilyen kapcsolat, hogy az osztrákok dobták a franciákat. Jelenleg az energiaitalos csapatok a megoldáson dolgoznak, a Toro Rosso esetében már lehetett hallani olyan hírről, hogy lassan már látják a fényt az alagút végén.

Azonban nem csak Dietrich Mateschitz csapatai szenvednek motorhiányban a jövő évet illetően, hanem a Lotus és a Manor is, ám itt már nyilvánvaló, hogy a piszkos anyagiak vannak a háttérben. A Renault továbbra is várat a Lotus felvásárlásával. Az enstone-i gárdának ugyan van szerződése jövőre a Mercedesszel, de a motorokat már nem tudná kifizetni. Amennyiben a Renault végre lecsap a Lotusra, akkor értelemszerű módon kikerülnek a Mercedes-erőforrások az autók hátuljából.

A Manor pedig október elsején ugyan megkötötte motorszerződését a Mercedesszel, de az állítólag tartalmaz egy olyan záradékot, hogy a németek egy új tulajdonos esetén módosíthatják, avagy megszüntethetik a szerződést. Ezzel védve lenne a Mercedes attól, hogy esetleg a Manor új tulajdonosa a Red Bull lenne, és akkor a Red Bullé lennének a motorok.

A legfrissebb értesülések szerint Stephane Fitzpatrick el akarja adni a sereghajtót, állítólag már két jelentkező is van a megvételre. Talán nem véletlen, hiszen egy olyan csapat, melynek autóiban jövőre Mercedes-motor és Williams-váltó lesz, az mindenképpen kecsegtető. Az esetleges tulajdonosváltás esetén a Mercedes felülvizsgálhatja a kontraktust.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr258038540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása