F1 - A RED BULL NEM AKAR KISZÁLLNI, DE RICCIARDO SZERINT MOST MÁR BÁRMILYEN MOTORT EL KELL FOGADNIUK

f1-mexican-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11.jpg

Egyre közeledik az energiaitalosok nagyfőnöke által kijelölt október végi időpont, ameddig tisztázódnia kéne a motorpartnerséggel kapcsolatos kérdéseknek. A Red Bull állítólag már nem akar kiszállni, de ausztrál versenyzőjük szerint már csak akkor maradhatnak, ha bármilyen erőforrást elfogadnak.

Dietrich Mateschitz nemrég október végét tűzte ki a végső döntés időpontjának, azaz a napokban eldőlhet a négyszeres konstruktőri és egyéni világbajnok egyesület sorsa. A csapat eddig még kiszállással fenyegetőzött, ha nem kapnak versenyképes motorokat jövőre, mostanra azonban mintha megenyhültek volna, és inkább a folytatást próbálják összehozni. Ehhez mindenekelőtt egy motorbeszállítót kéne keresniük, és mivel sem a Mercedes, sem a Ferrari, sem a McLaren által visszafogott Honda nem hajlandó erőforrást bocsájtani a részükre, az egyetlen lehetőségük az maradt, ha kibékülnek jelenlegi partnerükkel, a Renault-val, és legalább csak egy évig is, de folytatják az együttműködést. Helmut Marko egyébként újfent úgy nyilatkozott, még lenne idejük felkészíteni autójukat a 2016. évi idénynyitó versenyhétvégére, de akkor most sürgősen tudniuk kell, milyen motorokkal versenyeznek majd jövőre. 

Közben a Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo is megszólalt az ügyben. Szerinte csak akkor fog kiszállni a Red Bull, ha egyáltalán nem kap semmilyen hajtóegységet se jövőre. Ezen szavak hallatán azt feltételezhetjük, hogy már a csapat is beismerte, nem feltétlenül kapnak versenyképesebb erőforrást 2016-ra, ezért azzal kell élniük, amijük van. Egyébként azt Ricciardo is elmondta, hogy véleménye szerint még nem késő, de mostantól bármilyen erőforrást el kell fogadjanak annak érdekében, hogy jövőre ott legyenek a március 20-i idénynyitó Ausztrál nagydíjon.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr318038020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása