F1 - AZ FIA MEGERŐSÍTETTE, ALTERNATÍV MOTOROKAT AKAR

f1-belgian-gp-2015-fia_1.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, 2017-től alternatív motorokkal csökkentené a nagy gyártók szerepét a Forma-1-ben.

Az FIA nemrég kiadott egy nyilatkozatot, miszerint alternatív, független motorgyártó(k) behozatalával csökkentené a sport alakulásában lévő szerepét a nagy gyártóknak. Eleinte azonban, mint kiderült, nem ez volt a cél, hanem a jelenlegi V6-os turbók árainak lecsökkentése. A költségcsökkentésbe a legtöbb gyártó és istálló belement, azonban az FIA nyíltan vállalta, hogy a Ferrari élt ezzel kapcsolatos vétójogával, és nemet mondott a régóta bevezetésre váró ötletre. A szövetség ennek hatására eldöntötte, "háborút" indít a motorgyártók ellen.

Az FIA szóvivőjének elmondása szerint hamarosan tendert írhatnak majd ki egy kliensmotorra, amely sokkal olcsóbb lesz a jelenlegi V6-os erőforrásoknál. Persze még egyáltalán nem biztos, hogy ez valóban így történik, de ha valóban pályázatot ír ki a szövetség, akkor feltehetőleg 2.2 literes V6-os ikerturbók érkezhetnek a királykategóriába, melyeket a kisebb csapatok úgy is használhatnának, hogy közben a nagyobb istállók továbbra is a kifinomultabb 1.6 literes turbókat használnák. Ebben az esetben viszont az FIA-nak rettentően nehéz lesz egy szinten tartani a két motorformulát. 

Ettől fél Eric Boullier is, a McLaren versenyigazgatója, Toto Wolff pedig azt hangoztatja, a jelenlegi hibrid formula megőrzése nagyon fontos, hiszen az utcai autók esetében is ez a népszerű.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr578030248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása