F1 - TÖBB ZÁRT PILÓTAFÜLKÉS MEGOLDÁS IS HAMAROSAN TESZTELÉSRE KERÜL

f1-fia-to-carry-out-closed-cockpit-tests-2015-fia-to-carry-out-closed-cockpit-tests.jpg

Az FIA három különböző megoldást tesztel a közeljövőben a zárt pilótafülkékkel kapcsolatban.

Justin Wilson és Jules Bianchi tragédiái után az FIA komoly fontolásba vette a zárt pilótafülkék bevezetését, melyet már több pilóta is sürgetett az említett esetek után. A zárt karosszéria elsődleges feladata a pilóták fejét való védelem szolgálását jelentené, hogy megakadályozzon mindennemű fejsérülést bármilyen baleset következtében. Bár egyelőre még semmi sem biztos, azért vannak olyan pilóták is, akik messze nem támogatják az elképzelést...

A hírek szerint Davide Valsecchi már egy GP2-es autóval tesztelt is egy megoldást Franciaországban, de a szövetség azzal nem volt megelégedve, ezért három másik megoldást próbálhatnak ki az elkövetkező hetekben. Az egyik mindenképpen a Mercedes "bumerángszerű" szerkezete lesz, de lesznek más kipróbált elemek is. 

Az FIA azt is elárulta, hogy 2017 előtt biztosan nem vezetik be a zárt pilótafülkéket, mégpedig azért, mert ha esetleg bevezetnék, akkor azt az egyébként is komoly szabályváltozások idején, tehát 2017-ben tennének. Egyébként erre az évre a zárt pilótafülkéken kívül még más átfogó biztonsági fejlesztések bevetését is tervezik, ezek kilétéről azonban még nem tudni. Az viszont lehetséges, hogy a nagy sebességű kamerák, melyek a pilóták fejének mozgását vizsgálnák nagy erejű becsapódások közben, már 2016-ban debütálhatnak. Ezek prototípusát már most Austinban teszteli a szövetség, méghozzá a hírek szerint Daniil Kvyat és Fernando Alonso autójában.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr608021165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása