WTCC - AL-ATTIYAH RÉSZT VESZ A SZEZONZÁRÓN

cr7ncflvaaa-twb.jpg

Bombahírként jött az értesülés, miszerint a Rali VB-n érdekelt Nasser Al-Attiyah a Campos Racing meghívását elfogadva részt vesz majd a WTCC első villanyfényes versenyhétvégéjén Katarban.

A Dakar Rali évtizedes résztvevője, többszörös Közel-Keleti Rali bajnok, és WRC (Rali Világbajnokság) versenyző - ő Nasser Al-Attiyah. A katari versenyző már 44 éves, és bár a rali világában már elég sok mindent letett az asztalra, nem riadt vissza attól sem, hogy a világbajnokságon is kipróbálja magát a Citröen színeiben. Sőt, most hatalmas lehetőséget kapott a Campos Racingtől. A spanyol csapatnál Al-Attiyah John Filippi és Hugo Valente oldalán mérkőzhet meg a sorozat történetének első villanyfényes versenyhétvégéjén. 

Al-Attiyah természetesen nagyon örült a lehetőségnek, és hálás a Camposnak érte. Elmondta, nagyon várja, hogy kipróbálhassa magát egy újabb szériában, de azt is világossá tette, hogy céljai teljesen mások lesznek, mint riválisainak, neki ugyanis még hozzá kell szoknia a TC1-es autóhoz, ráadásul első kerékhajtású versenyautót sem vezetett még a katari pályán. Szerinte egyébként nagy sikert hoz majd a Túraautó VB első versenyhétvégéje az országban, ahol már 2010 óta rendeznek MotoGP versenyeket, melyek igen nagy népszerűségnek örvendenek, főleg az éjszakai rendezés miatt. Al-Attiyah egyben azt is elmondta, mivel ő a Közel-keleti autósport nagykövete, mindent meg fog tenni november utolsó hétvégéjén, hogy tovább népszerűsítse a katari motorsportot. 

A Campos Racing egyébként idén már nem először adja ki harmadik autóját egy hazai versenyzőnek. Szlovákiában Mato Homola vezette a Cruze-t, a jövő héten rendezendő thaiföldi fordulón pedig Tin Sritrai kap majd lehetőséget. 

Fotó: autosport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr298013471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása