F1 - ROSBERG ELSŐSÉGÉVEL INDULT AZ AMERIKAI HÉTVÉGE!

f1-united-states-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-with-the-media.jpg

A Mercedes AMG Petronas német versenyzője, Nico Rosberg zárta az élen az első szabadedzést Amerikában, megelőzve a két Red Bull-pilótát, Daniil Kvyatot és Daniel Ricciardót. A harmadik világbajnoki címéhez percről percre közelebb kerülő Lewis Hamilton csak az ötödik lett.

Sokkal rosszabbra számítottunk az időjárás-előrejelzések alapján, ám még így is meglehetősen eseménytelenre sikeredett a közép-európai idő szerint 17:00-kor kezdődő első edzés. A tréninget megelőzően hosszú időn zuhogott az eső, így egyértelmű volt az, hogy a pilóták csak az intermediate, valamint esős gumikon fognak pályára gördülni. Az időjárási körülményekből adódóan rengetegen csúszkáltak, így a pályaelhagyások, csúszkálások eléggé gyakoriak voltak.

A másfél órás edzés legizgalmasabb pillanatát kétségtelenül a williamses Valtteri Bottas okozta, aki a 37. percben alig tudott megállni a csapatának garázsa előtt, a szerelők antilop módjára ugrottak el a finn pilóta elől.

Ami pedig a végeredményt illeti, Nico Rosberg egy brutálisan gyors köridővel zárt az élen. A második helyen záró red bull-os Daniil Kvyat 1,2 másodperccel bizonyult lassabbnak a mercedes német pilóta 1:53.989-es köridejénél. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a másik RB11-est kormányozó Daniel Ricciardo állhatott fel. Jól teljesítettek a Toro Rossók, Carlos Sainz Jr. a negyedik, Max Verstappen a hetedik helyen zárt, közéjük a világbajnoki pontverseny első két helyezettje, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel ékelődött be. A legjobb 10-et pedig Kimi Raikkonen, Fernando Alonso és Valtteri Bottas zárták.

A hétvége programja a második edzéssel folytatódik, amely közép-európai idő szerint 21:00-kor fog megkezdődni.

Az első szabadedzés végeredménye:

csba0onwuaedyjt.jpg

Fotó: motorsport.com, twitter.com/F1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr878015201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása