F1 - A MCLAREN A "HALÁLBÓL" HOZTA VISSZA SEBESSÉGVÁLTÓIT

f1-russian-gp-2015-mclaren-mp4-30.jpg

Jonathan Neale, a wokingi csapat szakembere elárulta, sikerült megmenteniük a Szingapúrban mindkét autójukat boxba kényszerítő  váltókat, melyekről azt hitték, már használhatatlanok. 

A Szingapúri nagydíjon mindkét McLaren pilóta, Jenson Button és Fernando Alonso is sebességváltó hiba miatt adta fel a futamot. A váltók gyakorlatilag megfőttek a forró olajtól, miután valamilyen törmelék eltömítette a fékhűtést. A csapat a forróság miatt nem látott élő adatokat, ezért inkább behívta pilótáit a boxba, mert azt hitték, szétfőttek a váltók az autóikban. 

Utólagos elemzések után azonban kiderült, a sebességváltóknak kutya bajuk sincs, sőt, a próbapadon azóta is úgy futnak, mintha teljesen újonnan érkeztek volna a gyárból. Jonathan Neale, a McLaren versenyrészlegének igazgatója nemrég elmondta, nem akartak hinni a szemüknek, mikor meglátták az utólagos elemzések adatait. "Ekkora hőmérsékletnél mindig jelentős károsodásra számítunk, de ezúttal nem lett semmi bajuk sem (a váltóknak - szerk.)! Ezért külön köszönetet kell mondanunk olajpartnerünknek, az Exxon Mobilnak, akik terméke még ilyen extrém körülmények között sem okozott semmiféle bajt a sebességváltóinknak. A felelős csapat alapos vizsgálatot végzett el az eset után, és kijelenthetem, hogy a McLaren története során még soha nem mentett meg ekkora hőség mellett egyetlen váltót sem. Gyakorlatilag a halálból hoztuk vissza őket." - fogalmazott a brit szakember.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr688013427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása