F1 - HOLNAP TŐZSDÉRE VISZIK A FERRARIT

f1-russian-gp-2015-sebastian-vettel-scuderia-ferrari.jpg

A Fiat-Chrysler a korábbi terveknek megfelelően most megválik a Ferrariban való részesedésük egy részéről.

Az FCA (Fiat-Chrysler Automobile) nevű cég szerdán tőzsdére viszi a Ferrarit, így kívánva megválni 10%-os részesedésétől. Az ebből folyó bevételt a hírek szerint a globális terjeszkedésükre kialakított tervükre fordítanák. Ez a bevétel igen nagy lehet, figyelembe véve, hogy a 10%-os eladni kívánt tulajdonrész keretében 17,2 millió részvényről beszélhetünk, és ezek közül mindegyik fejenként körülbelül 50 dollárt ér.

A részvények eladását követően még mindig a Ferrari 80%-a a cég kezében marad, amelyből az alapító Enzo Ferrari fia, Pietro Ferrari a jövőben is megtartja 10%-át. Különböző becslések szerint a patinás olasz autógyártó jelenlegi értéke 10 milliárd dollár környékén van, az eladott tulajdonrészből következő bevételek után pedig ez az érték akár még egy milliárd dollárral megnőhet. 

Habár többen úgy gondolják, az FCA nem döntött helyesen, mikor eldöntötte, a jelenlegi időpontban válnak meg részvényeiktől, ugyanis a Volkswagen botránya miatt sok autógyártó értéke lecsökkent. Ennek ellenére a cég vezetői bíznak a "Ferrari hitelességében".

Az eladás egyelőre nem befolyásolja az olaszok Forma-1-es programját, de az könnyen emelhetne a márka értékén, ha a csapat még tovább javulna, és jövőre már a Mercedes valódi kihívóivá válhatnának.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr598007609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása