DTM - MARTIN A POLE-BAN AZ ELSŐ HOCKENHEIMI FUTAMON, WEHRLEIN CSAK A 13.

dtm-hockenheim-ii-2015-maxime-martin-bmw-team-rmg-bmw-m4-dtm.jpg

A BMW enyhén szólva gyengélkedett a szabadedzések alatt, de végül mégis övék lett a szezon utolsó előtti pole-ja. Maxime Martrin mögött rengeteg Audi következik, köztük a bajnoki címért hajtó Ekström és Mortara, Pascal Wehrlein pedig csak a 13. helyen zárta a szombati időmérőt.

A szabadedzéseket az Audi uralta, a BMW pedig a legjobb tízbe is alig tudott bekerülni, de mégis a bajorok nyerték az első hockenheimi kvalifikációt, mely a mai 40 perces futam rajtsorrendjéről döntött. Maxime Martin 1:32.637-es idejével került a pole-ba, mögötte pedig Timo Scheider és Miguel Molina autói parkolhatnak majd le a rajtrácson a futam rajtjánál. Ők még egy tizeden belül voltak Martin-hez képest, tehát a DTM nem hazudtolta meg önmagát és ismét egy rendkívül szoros időmérőt láthattunk. 

A 4. helyen érkezik a legjobb Mercedes, aki a ma reggeli szabadedzés-elsőség után nem meglepően Paul Di Resta. Rajta kívül a stuttgartiak pilótái közül csak egy, Lucas Auer tudott bekerülni a leggyorsabb tíz közé.

dtm-hockenheim-ii-2015-pascal-wehrlein-hwa-ag-mercedes-amg-c63-dtm.jpg

A bajnoki címre esélyes versenyzők közül a pontversenyben harmadik helyen álló Mattias Ekström végzett a legelőkelőbb helyen, ő 7. lett. Márkatársa, a bajnoki második Mortara a 9. helyet szerezte meg, és mindketten megverték a csak 13.-ként végző Pascal Wehrleint. A németnek ez a pozíció is elég lenne a bajnoki cím ünnepléséhez, de hozzá kell tenni, hogy nem lesz könnyű dolga, mert négy Audi is előtte lesz, akik valószínűleg minél hamarabb elengedik majd Ekström-öt és Mortarát, hogy minél több pontot hozhassanak Wehrlein-en, őt viszont csak két márkatársa segíti majd előtte (relatíve kettő, mert Paul Di Resta túlságosan elöl van a segítségnyújtáshoz), és ők sincsenek túl jó pozíciókban a startnál (Auer 10., Paffett 12.).

Bruno Spengler gyakorlatilag kiszállt a bajnoki harcból, hisz neki mindkét futamot be kéne húznia Hockenheim-ben, de a mait csak a 18. helyről kezdheti meg.

Érdekes futamnak nézünk tehát elébe, ahol valószínűleg két külön csatát látunk majd a futamgyőzelemért és a bajnoki serleg megszerzéséért. Az év utolsó előtti versenyét élőben közvetíti az M4 Sport, a piros lámpák 13 óra 30 perckor alszanak majd ki. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr477984769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása