F1 - KÍNAI KÉZBE KERÜLHET A FORMA-1

f1-chinese-gp-2006-chinese-and-formula-1-flags-at-the-circuit.jpg

Már egy jó ideje téma, hogy új többségi tulajdonost találhat a Forma-1-ra, ezúttal egy amerikai üzletember partnereként emlegetett kínai médiavállalkozás került képbe.

Az elmúlt hetekben rendre az a téma, hogy a CVC Capital Partners-nek meg kell válnia a Forma-1-es részesedéseitől, ezzel párhuzamosan pedig megindult a pletykaáradat az új többségi tulajdonos kilétéről. Legutóbb lehetséges vevőként a China Media Capital neve merült fel, amely a Sky News szerint 1,5 milliárd dollárt kíván szánni a részvényekre.

Ám a kínai cég nem egyedül érkezne meg a Forma-1-be, hanem további befektetőkkel szövetkezve, akik még további 2 milliárddal szállnának be. A partnerek listájának élén pedig Stephen Ross neve díszeleg, mint a Miami Dolphins amerikai focicsapatának tulajdonosa, aki hamarosan levelet ír a CMC-nek, melyben 3 hónapot kér arra, hogy tárgyalhasson a Száguldó Cirkusz mindenható urával, Bernie Ecclestonenal.

Ross 2014-ben még a CVC tulajdonrészének megvásárlójaként volt ismert, illetve a Qatar Sports Investments partnereként. Azonban minden bizonnyal a katariak most nagyon háttérbe kerülnek a buliban, vagy teljesen kiszorulnak belőle, még Ross magántulajdonú cége, az RSE Ventures félmilliárddal szállhat be az üzletbe, és további félmilliárddal egy német médiavállalkozó, Dieter Hahn.

A Sky News a szóban forgókhoz közeli forrásokra hivatkozva arról számolt még be, hogy Rosséknak az a célja, hogy megkétszerezzék a Forma-1 profitját, sőt, arra is fény derült, hogy az új többségi tulajdonosjelöltek megtartanák Mr. E.-t a széria élén.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr457975191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása