F1 - HETEKEN BELÜL ELDŐLHET, KI LESZ A HAAS F1 MÁSIK PILÓTÁJA

f1-a-visit-with-gene-haas-haas-f1-team-2014-the-haas-f1-team-headquarters-in-kannapolis-n_2.jpg

A csapatfőnök megígérte, hamarosan döntés születik arról, ki lesz Romain Grosjean csapattársa az amerikai istállónál.

A Gene Haas által korábban kinevezett csapatfőnök, Günther Steiner azt nyilatkozta a GPUpdate oldalának, hogy az elkövetkezendő hetekben megérkezhet a bejelentés a csapat másik pilótájáról is. Egy versenyzőjük ugyanis már van, ráadásul nem is akárki, Romain Grosjean személyében. A 2011-es GP2 bajnok nem a Forma-1 "jófiújaként" mutatkozott be a királykategóriában 2012-ben (előtte 2009-ben is kapott egy lehetőséget, de csak egy fél esztendőre), de aztán sokat fejlődött, 2013-ban pedig a Lotusnál megszorongatta világbajnok csapattársát, Kimi Raikkonent is. A francia azóta a Lotus visszaesésének köszönhetően sem tudott maradandót alkotni, de a Haas F1 Team-nél új lehetőségek nyílnak meg előtte, hiszen Gene Haas együttese szorosan együtt működik majd a Ferrari csapatával, ami azt jelenti, Grosjean mindössze egyetlen lépésre lesz a vörösöktől.

Jövő évi csapattársának kiléte azonban egyelőre még ismeretlen, bár többen úgy vélik, szinte biztos, hogy Esteban Gutiérrez kap majd lehetőséget. A mexikói választása koránt sem lenne érdektelen, hiszen jelenleg a Ferrari tartalékjaként dolgozik, így valószínűleg beleláthat a Haas projektjébe, a patinás olasz istálló pedig azon lesz, hogy versenyzői üléshez juttassa Gutiérrezt. Ráadásul nem más, mint maga Günther Steiner mondta azt, hogy szívesen igazolnának egy észak-amerikai versenyzőt, aki nem veterán éveiben jár, de azért nem is kezdő, és otthon van a Forma-1 légkörében. Gutiérrez ilyen szempontból is a megfelelő választás lenne a Haasnak, hiszen két évet lehúzott már a Saubernél, ráadásul tehetős szponzorai is vannak, ami a csapat költségvetésére is pozitívan hatna.

Esteban Gutiérrez tűnik tehát a legesélyesebbnek az ülésre, de mellette a hírlapok megemlítették már a McLarentől már biztosan távozó Kevin Magnussen, vagy a szintén a Ferrari hatásköre alatt tevékenykedő Jean-Éric Vergne nevét is.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr617971877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása